ISPRAVKA - Migranti nisu krivi za smrt mladića iz Hrvatske, radi se o dva različita događaja
Foto: printscreen Facebook

tragedija

ISPRAVKA - Migranti nisu krivi za smrt mladića iz Hrvatske, radi se o dva različita događaja

Hrvatska -

Vest koja je prvobitno objavljena na portalu “Fenix magazin”, o Hrvatu Igoru Stankoviću, puna je netačnih i neproverenih navoda.

Naime, Stankovićeva sestra je prvo podelila informaciju da je Igor nestao 21. novembra 2017. Dva dana kasnije, Romana Stanković objavila je da je Igor pronađen i da je živ, a na portalu “Fenix magazin” pojavljuje se članak u kome su iznesene spekulacije da su mladića pretukli migranti i da policija nudi nagradu za informacije o napadačima.

Međutim, nigde se ne navodi da se to odnosi baš na slučaj Igora Stankovića.

U tekstu je navedeno da je 18. novembra Stanković otišao sa prijateljima iz Majnca u Frankfurt u provod. U povratku, na železničkoj stanici se navodno posvađao sa prijateljima i ostao da sedi na klupi.

foto: Printscreen Facebook

Ističe se da su Igorovi roditelji prijavili 20. novembra nestanak sina, jer im se , nije javljao na mobilni.

Informacije da je njega napala grupa od osam muškaraca u dobi 16-25 poreklom iz Severne Afrike i Jugoistočne Evrope, nisu tačne.

Policija Frankfurta je, na pitanje da li je Igor Stanković preminuo nakon što je napadnut u parku, rekla da se radi o dva različita slučaja.

Naime, Igor Stanković, prema informacijama frankfurtske policije, nije pretučen u parku, niti je njegovo kritično stanje uopšte dovedeno u vezu sa bilo kakvim napadom:

"Osoba o kojoj govorite je pronađena u stanju koje, po našem saznanju, nije nastupilo kao rezultat napada. Nema indicija ili dokaza da je njegov zdravstveni problem prouzrokovan nečijim fizičkim napadom.

Nakon što mu je ukazana medicinska pomoć, poveren je na brigu svom ocu. Trenutno nemamo informacije o njegovom stanju.

Tačno je da se odigrao incident sličan onome o kom su izveštavali vaši mediji. Dalje, ured tužioca u Frankfurtu je ponudio nagradu za informacije o tom slučaju. Ali, hitni medicinski slučaj osobe o kojoj govorite i drugi incident nemaju veze jedan sa drugim."

Kurir.rs/Fenix-magazin.de

Fpoto printscreen Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track