OBRT U SLUČAJU VEROUČITELJA MRŽNJE: Dvoje dece će ipak svedočiti protiv njega!
Foto: Facebook

nisu se svi roditelji uplašili

OBRT U SLUČAJU VEROUČITELJA MRŽNJE: Dvoje dece će ipak svedočiti protiv njega!

Hrvatska -

Najmanje dvoje dece iz Osnovne škole Matije Gupca svedočiće protiv veroučitelja Krešimira Bagarića, koji je 29. novembra na na času veronauke učenike osmog razreda učio da je Srbima trebalo da se nabijaju glave na kolac, a da se Vesna Pusić i Stjepan Mesić streljaju ili obese i bacie u najbližu septičku jamu.

Juče su se u medijima pojavile informacije da roditelji odbijaju da dozvole da njihova maloletna deca svedoče. Zbog toga bi Opštinsko državno tužilaštvo moglo da se nađe u problemima u sudskom postupku jer bi sud mogao da odbaci snimak njegovog divljanja kao nezakonit, a bez roditeljske dozvole deca ne smeju da se ispituju. Od roditelja čija su deca bila na času za vreme kog je Bagarić pozivao na ubistva i širio mržnju, međutim, saznaje se da je samo deo roditelja upitan da li želi da dozvoli da njihova deca svedoče.

''Nas niko nije pitao da li će naše dete da svedoči, a hoće ako nas pozovu'', poručili su roditelji deteta koje je snimilo veroučitelja. Iz razgovora sa drugim roditeljima i decom saznali su da su roditelji četvoro dece odbili da daju dozvolu za svedočenje, a da su jednoj devojčici dozvolili. Ostale niko ništa nije ni pitao, tvrde.

Deo onih koji još uvek nisu upitani da li njihova deca smeju da svedoče sumnjičavi su prema celom postupku.

''Skoro nikoga još nisu kontaktirali, a već se objavljuje da deca neće da svedoče. Čini mi se da su veze proradile i da se na taj način pokušava da se deci i roditeljima utera strah u kosti'', smatra majka jednog od učenika.

Inače, autentičnost snimka javno je potvrdila direktorka škole Ljiljana Klinger. Kako sama nije bila na času za vreme kog je Bagarić mahnitao, to je mogla da zaključi samo na osnovu razgovora sa učenicima ili sa samim Bagarićem. Zbog toga je i pokrenula proceduru momentalnog otkaza veroučitelju od kog je ovaj pobegao na bolovanje.

Lekarska potvrda ipak ga nije spasila pritvora u koji je smešten 29. novembra zbog mogućeg uticaja na svedoke. S obzirom na to da je Opštinsko državno tužilaštvo predložilo saslušanje samo jednog svedoka, i to radnice u školi, Bagarić bi mogao brzo da izađe. Ali nejasno je kako bi ta radnica škole mogla da ima saznanja iz prve ruke o tome što se događalo na času veronauke. Sa druge strane, jedini koji mogu da svedoče o tome što su čuli i videli nisu navedeni kao svedoci.

Divljanje veroučitelja Bagarića osudila je ministarka obrazovanja Blaženka Divjak, a od njega se ogradila i Zagrebačka nadbiskupija. Crkva je navodno pokrenula i postupak protiv njega, ali još uvek ga nisu dovršili. Niti su se izvinili zbog širenja mržnje veroučitelja kog su oni imenovali.

Kurir.rs/Index.hr

Foto: Facebook

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: ŠTA JE UBICA ŽENE I DETETA U RAKOVICI, OTKRIO CIMERIMA U CENTRALNOM ZATVORU? Evo koje su bile njegove poslednje reči!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja