ZNA SE KO JE UPUCAN U SPLITU: Miho, zvani Munja, stari je znanac policije! Pre 3 godine im pobegao iz stanice na neverovatan način!
Foto: Profimedia

više puta privođen

ZNA SE KO JE UPUCAN U SPLITU: Miho, zvani Munja, stari je znanac policije! Pre 3 godine im pobegao iz stanice na neverovatan način!

Hrvatska -

Mladić koji je jutros oko 9 sati upucan u Splitu već dugo je poznat policiji. Kako se nezvanično saznaje, radi se o Mihi Frančeskiju - Munji (26) koji je u avgustu 2014. pobegao iz Druge policijske stanice na Bačvicama.

Na njega su ispred porodične kuće pucali zasad nepoznati napadači iz BMW-a u pokretu. Pucali su mu obe noge. Franceski se nalazi u bolnici i van je životne opasnosti.

Inače, o Munji se pisalo nakon što je 13. avgusta 2014. pobegao splitskoj policiji. Oni su ga tog jutra uhvatili zbog sumnje da je povezan s razbojništvom nad jednom starijom gospođom kojoj je ukradeno nekoliko hiljada kuna. Vezali su ga i doveli na ispitivanje. Sve vreme je normalno sedeo u stanici i razgovarao.

Oko 16 časova jedan inspektor skinuo mu je lisice sa ruku zbog primerenog ponašanja. Munja je tada iskoristio trenutak dok je inspektor okrenuo leđa, a vrata prostorije su bila odškrinuta. Skočio je sa stolice, izjurio na vrata i počeo da beži hodnikom. Iako je policajac krenuo za njim, mladić je uspeo da pobegne iz stanice, spuštajući se niz dva sprata. Nije jasno ni kako dežurni policajac na glavnoj kapiji nije uspeo da ga stigne. Uhivaćen je tek posle 51 dana.

No, Miho Franceski je i od ranije bio dobro poznat policiji. U decembru 2010. godine ukrao je signalne rakete sa svojim vršnjakom u maloj luki Zenta. Počeli su da ispaljuju rakete u vazduh i zapalili su tri broda, a četvrti oštetili. Ukupna šteta bila je oko tri miliona kuna.

Miho je do tada već sakupio više od 20 kaznenih prijava, i to za krađe, razbojništva, nasilje, nanošenje teških povreda. Godinu dana kasnije neko je pucao u nadstrešnicu i krov stana njegove majke na Škrapama. U maju 2012. godine Miho je na proslavi sv. Križa izazvao incident zbog kojeg je policija prekinula proslavu. Nekontrolisano je mahao signalnom raketom u masi, a kasnije je udario rukom po licu jednog od policajaca.

Kurir.rs/24sata.hr

Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: UHAPŠENIM ŠKALJARCIMA POTVRĐENA OPTUŽNICA! Evo za šta ih sud sve tereti!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja