PRSO TROMBLON: Hrvatski veteran odustao od akcije u Piranskom zalivu, nisu ga podržali ključni ljudi
Foto: Printscreen YT

ništa od veterana

PRSO TROMBLON: Hrvatski veteran odustao od akcije u Piranskom zalivu, nisu ga podržali ključni ljudi

Hrvatska -

Vukovarski veteran i penzionisani pukovnik Hrvatske vojske Petar Janjić Tromblon odustaje od akcije "Regata za razum - Piranski zaljev - Savudrijska vala" koju je najavio za 3. februar, i to zbog raznih opstrukcija kao i nedostatka podrške čelnika udruženja veterana.

Dobio sam neformalnim kanalima informacije koje su me primorale na takav potez, rekao je i dodao kako i dalje ne podržava poteze vlasti u graničnom sporu sa Slovenijom u Savudrijskoj uvali.

Takođe, ogorčen je na čelnike udruženja veterana koji se, kako tvrdi, "poltronski ponašaju prema Vladi i odvojile su se od interesa svog članstva".

Zbog svega ovoga ne želim da ugrozim ljude koji su me podržali, dodao je on.

Petar Janjić Tromblon je prošle nedelje poslao pismo premijeru Andreju Plenkoviću u kojem je navodio kako zbog graničnog spora sa Slovenijom u Savudrijskoj uvali u kom mu "daje 72 sata da reši problem sa Slovenijom", i da će u suprotnom "organizovati 100 ribarskih brodova veterana koji će zaštititi hrvatsku morsku državnu granicu sa Slovenijom od nezakonitog upada tuđe policije u hrvatske teritorijalne vode".

Nakon toga u ponedeljak je, nakon što je istekao rok koji je dao Vladi, najavio da će organizirati akciju "Regata za razum - Piranski zaliv - Savudrijska uvala" 3. februara sa početkom ukrcaja u 10 sati u Umagu.

Od njegovih istupa već se ogradio predsednik Grupe udruženja veterana Miljenko Kolobarić, a juče je njegovu inicijativu predsednik HVIDR-e Josip Đakić ocenio potpuno neprihvatljivom i dodao da hrvatski ratni vojni invalidi iz tog udruženja neće učestvovati u takvim i sličnim inicijativama.

Kurir.rs/Jutarnji.hr

Foto: Youtube printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI UŽIVO: DA LI CELOJ BOLNICI PRETI NEKONTROLISANA ZARAZA MALIM BOGINJAMA???

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track