(FOTO, VIDEO) SPLIT SE OPROSTIO OD ČUVENOG NOVINARA: Predrag Lucić sahranjen uz pesmu Montipajtonovaca!
Foto: Beta / Mario Strmotić / Hina

ispraćaj uz stihove

(FOTO, VIDEO) SPLIT SE OPROSTIO OD ČUVENOG NOVINARA: Predrag Lucić sahranjen uz pesmu Montipajtonovaca!

Hrvatska -

Novinar, pisac i reditelj Predrag Lucić sahranjen je danas na splitskom groblju Lovrinac, a kako prenose hrvatski mediji, njegov ispraćaj bio je jedan od najvećih koje je Split ikada video.

Lucić, jedan o dosnivača nedeljnika Feral tribjun ispraćen je uz taktove pesme "Always Look on the Bright Side of Life" čuvenih Pajtonovaca, a Rade Šerbedžija je pročitao dve Lucićeve pesme.

foto: Beta / Mario Strmotić / Hina

Govor na sahrani održao je Boris Dežulović

"Nazvali bismo te najboljim prijateljem, ali ti nisi samo više od toga, ti si naprosto nešto drugo, nazvali bismo te rođenim bratom, ali ti nisi samo više od toga, ti si jednostavno nešto drugo, nazvali bismo te još kojekako drugačije, ali nije za ovu priliku nazivati te bilo kako. Ti si nešto neizrecivo. U jeziku u kojem živimo nema imenice za našeg Tebe. Siromašan je jezik koji za tebe nema reči. Zato što si prevelik i predrag za jedan ljudski život, otišao si prerano... S tobom je teško, bez tebe preteško. Mesecima si nas pripremao na ovo, ali ipak nije lako", oprostio se od Lucića uz suze Boris Dežulović.

1 / 8 Foto: Beta / Mario Strmotić / Hina

Među brojnim prijateljima i poštovaocima, na sahrani su bili i glumci Rade Šerbedžija i Žarko Radić, Boris Dežulović, Senad Pećanin, Ahmed Burić, Milorad Pupovac, Davor Bernardić, Drago Pilsel i mnogi drugi.

Lucić je rođen u Splitu 12. februara 1964. godine. Osnovnu i srednju školu završio je u rodnom gradu. Pozorišnu i radio režiju studirao je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Režirao je u Beogradu, Sarajevu i Tuzli.

Kurir.rs / Index.hr

Foto: Beta / Mario Strmotic / Hina

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track