TRAGEDIJA NA VELEBITU: Pešice krenuo prema Zavižanu, pa ga našli smrznutog u snegu
Foto: Facebook

ZAGLAVILA MU SE KOLA

TRAGEDIJA NA VELEBITU: Pešice krenuo prema Zavižanu, pa ga našli smrznutog u snegu

Hrvatska -

U prvim danima ove godine Hrvatska gorska služba Stanica Gospić intervenisala je već dva puta.

Jedna osoba se prilikom šetnje uz more u Devčić Dragi okliznula i prilikom pada slomila nogu. Brzom intervencijom, povređena osoba je zbrinuta i transportovana do kola hitne medicinske pomoći.

Dan kasnije, spasioci su primili poziv za pomoć i to s područja Nacionalnog parka Severni Velebit. Jedan muškarac je napustio automobil koji se zaglavio u snegu na putu prema Zavižanu, pa je krenuo pešice prema planinarskom domu Zavižan.

Kako se nekoliko sati nije pojavio u planinarskom domu, niti vratio do automobila, saputnici iz vozila su pozvali pomoć. Odmah po dojavi, 13 spasilaca s tri terenska vozila krenulo je u potragu. Nažalost, muškarca su pronašli mrtvog.

"Mi često apelujemo na sve koji borave u prirodi da se prethodno informišu o svim bitnim činjenicama i pomno isplaniraju svoj boravak, uzimajući u obzir vremenske prilike, opremljenost, poznavanje terena i fizičku spremnost, kako bi smanjili rizik od neželjenih događaja", poručuju iz HGSS-a.

Kurir.rs/Index.hr Foto: Facebook/HGSS Stanica Gospić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI! ISTORIJSKI SUSRET U BEOGRADU POSLE TRI DECENIJE! Evo šta Srbija može da očekuje od posete japanskog premijera!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja