NOVI DETALJI BRUTALNOG UBISTVA U VARAŽDINU: Zaklala bivšeg dečka pa ostavila za sobom krvav nož, pantalone, grudnjak...
Foto: Profimedia/Facebook

POTVRĐENA OPTUŽNICA

NOVI DETALJI BRUTALNOG UBISTVA U VARAŽDINU: Zaklala bivšeg dečka pa ostavila za sobom krvav nož, pantalone, grudnjak...

Hrvatska -

Optužno veće Županijskog suda u Varaždinu potvrdilo je 12. januara optužnicu protiv Nuše Bunić (22), koja se tereti da je prošle godine nožem ubila svoga bivšeg dečka Nikolu Tureka (30).

"Po oceni ovoga veća na osnovu do sada iznetih dokaza proizlazi visok stepen verovatnoće na nivou osnovane sumnje o postojanju prethodno navedenih činjenica iz kojih slede bitna obeležja krivičnog dela za koje se okrivljena tereti - ubistva", obrazložilo je optužno veće svoju odluku.

Drugi dokazi, međutim, izneseni tokom istrage, naročito tragovi pronađeni na mestu zločina, sadržaj iskaza svedoka i rezultati urađenih veštačenja, za sada upućuju na visok stepen vjerovatnoće na nivou osnovane sumnje da je počinila krivično delo za koje se tereti.

Oni su, naime, razmenjivali SMS poruke i našli se na mestu zločina. Na mestu zločina pronađen je nož sa tragovima krvi, a pored noža ženske pantalone plave boje sa tragovima krvi i jedan crni grudnjak.

Na ličnom automobilu pronađeni su otisci prstiju na staklu prednjih desnih vrata vozila, za koje je veštačenjem utvrđeno da pripada Nuši Bunić. U automobilu je pronađena i jedna ženska torbica u kojoj se nalazilo više predmeta, između ostalog i torbica za nož crne boje, kao i naočari za sunce na kojima je pronađen otisak prsta za koji je utvrđeno da pripada Bunić.

Nuša se tereti da je 15. juna prošle godine između 3:00 i 3:20 časova nožem oštrice 9,5 centimetara u levu stranu vrata ubola Tureka, prerezala mu karotidnu arteriju, pobegla sa mesta zločina, dok je on počeo obilno da krvari. Posle toga je pao u septički šok i zadobio moždani udar, pa je 17. juna preminuo u Opštoj bolnici Varaždin.

Meštani su pričali da su Nuša i Nikola raskinuli ljubavnu vezu godinu i po pre nego što ga je ubila. Te noći ga je navodno izvukla iz kuće preteći samoubistvom. Od kraja njihove veze, Nikola je pokušao da ostane u prijateljskIm odnosima sa njom iako ga je, kako su pričali njegovi prijatelji, često uznemiravala i posle raskida.

Ali, on je ipak hteo da ostane s njom u kontaktu jer je znao da ima problema pa se brinuo za nenu bezbednost. Kada je ušao u vezu sa drugom devojkom i njoj je Nuša često dosađivala.

Kurir.rs/24sata.hr

Foto: Profimedia/Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja