UBIO RODITELJE HICEM U POTILJAK: Tinu Šurnjegi (19) preti 50 godina zatvora, i dalje se ne kaje za svoj zločin
Foto: Facebook/Tin Šunjerga

jezivo

UBIO RODITELJE HICEM U POTILJAK: Tinu Šurnjegi (19) preti 50 godina zatvora, i dalje se ne kaje za svoj zločin

Hrvatska -

Pripremno ročište za Tina Šunjergu, 19-godišnjaka koji je osumnjičen da je u martu prošle godine ubio svoje roditelje hicem u potiljak, održaće se u sredu u zadarskom Županijskom sudu.

Zamenik županijskog državnog tužioca iz Šibenika će sudiji predstaviti nove dokaze, a isto se očekuje i od advokata odbrane.

Šunjerga će morati da se izjasni da li shvata optužnicu, nakon čega će i službeno početi suđenje, javlja Antena Zadar.

Državno tužilaštvo tereti 19-godišnjaka za dva teška ubistva iz bezobzirne osvete na posebno okrutan način, za šta može da dobije kaznu zatvora i do 50 godina. Ukoliko sud ublaži samu kvalifikaciju dela, Šunjergi za svako ubistvo preti 20 godina iza rešetaka, što je ukupno 40 godina.

Tin je u subotu 25. marta 2017., prvo likvidirao majku Silvanu (46) u trenutku kad je sela za upravljač svog automobila, da bi nekoliko sati kasnije u garaži porodične kuće u Čistoj Velikoj ubio i svog oca Marina (45), pucnjem u potiljak sa udaljenosti od 30 centimetara. Poštolj je izeo iz očevog sefa u koji je provalio.

Odgovarajući na pitanje zašto je počinio ovaj monstruozni zločin, Tin je rekao: 'Ubio sam ih jer su me psihički stalno pritiskali, prigovarali mi zbog škole i društva u kom sam se kretao'.

Pre toga je takođe bez emocija i zamuckivanja ispričao sve detalje zločina.

Njegov advokat tvrdi da je mladić sve vreme njihovog razgovora bio jako utučen i depresivan. Nije mnogo govorio. Iako svestan svega, Tin ni u jednom trenutku nije zaplakao niti je na bilo koji način pokazao svoje emocije.

"Ovaj mladić sebe uopšte ne brani. On je potpuno rezigniran. Kao da je odustao od samoga sebe, priznao poraz, predao se", pojasnio je advokat Frano Baica.

"On ima 19 godina i punoletan je, ali to je dete. Ne znam kakav je inače, ali je u razgovoru sa mnom bio jako tih, povučen. Ništa nije zahtevao od mene niti tražio da ga neko poseti", tvrdi Baica.

U razgovoru s Tinom advokat je dobio utisak da on nije planirao ubistva. Po njemu, pravno gledano nema razlike da li je planirao 15 dana ili duže.

"Koliko sam ja iz razgovora sa Tinom shvatio on se nećkao i dvoumio pre samih ubistava. Ne znam šta je prevagnulo", kaže advokat.

Kurir.rs/24 sata.hr

Foto: Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track