OGLASIO SE I HRVATSKI VEROUČITELJ KOJI JE POZIVAO NA STRELJANJE: Nije se izvinio, već sada tvrdi da je on žrtva
Foto: Facebook

HRVATSKI MEDIJI MU IPAK NE PRAŠTAJU

OGLASIO SE I HRVATSKI VEROUČITELJ KOJI JE POZIVAO NA STRELJANJE: Nije se izvinio, već sada tvrdi da je on žrtva

Hrvatska -

Više od mesec dana otkako se u javnosti pojavio snimak hrvatskog veroučitelja koji poziva na ubistvo Vesne Pusić i Stjepana Mesića i uči đake o nabijanju glava na kolac, javio se i sam Krešimir Bagarić.

Nažalost, nije ponudio izvinjenje zbog svojih reči, nego je poslao pismo koje je nazvao "Ispravkom netačnih i uvredljivih informacija".

"Pre svega želim da ukažem na činjenicu da autoru članka pre objavljivanja 'snimka nije bilo važno da li je isti zakonit ili nezakonit. Nije mu bila važna ni činjenica da njegov izvor nije želeo da autorizuje snimak i potvrdi autentičnost", napisao je Bagarić.

Video je zakonit, utoliko što je snimljen i objavljen u javnom interesu, prenose mediji.

Dalje se Bagarić žali kako se u tekstu objavljenom na jednom portalu ne navodi kada je navodni snimak nastao, iako se jasno navodi da je to bilo posle presude Slobodanu Praljku.

U nastavku pisma Bagarić kuka da mu je povređeno pravo na privatnost pozivajući se na Krivični zakon koji zabranjuje snimanje i objavljivanje nejavno izgovorenih reči.

Ne znamo kako bismo to objasnili da i Bagariću bude jasno, ali škola je javna ustanova i reči izgovorene pred razredom punim učenika nikako se ne mogu smatrati nečim što nije javno, prenose mediji.

“U pravno uređenoj državi svi su jednaki pred zakonom, pa tako i novinari, koji su dužni da poštuju zakonske propise, kako ne bi lošim primerom pozivali druge da ih krše”, prekorio je Bagarić.

"Zaista nije lepo nekoga lošim primerom pozivati na kršenje zakona. Slažemo se. Pogotovo nije lepo kada to čini učitelj koji svojim primerom poziva na nabijanje glava na kolac, bacanje u septičku jamu, samoubistvo s tri metka u leđa i vešanje. Kad nas već proziva da dajemo loš primjer, Bagariću ne bi bilo loše malo da ponovi gradivo o Isusu, trunu i brvnu u oku. Ipak je veroučitelj. Nadamo se da to nikad više neće biti", napisao je portal Index.hr.

Kurir.rs/Index.hr Foto: Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track