SKANDALOZNO: Splitski profesor optužen za bludne radnje vraća se u školu i predavaće svojoj žrtvi!
Foto: Printscreen Index.hr

sudska birokratija

SKANDALOZNO: Splitski profesor optužen za bludne radnje vraća se u školu i predavaće svojoj žrtvi!

Hrvatska -

SPLIT - Profesor jedne splitske srednje škole osumnjičen za bludne radnje ponovo se vraća na posao jer je jedini nastavnik iz tog predmeta, a to znači da će se žrtva ponovu suočiti sa njim na nastavi.

Direktor škole potvrdio je da su dobili prijavu za neprimereno dodirivanje i da su obavestili sve nadležne službe. Profesor je duže vreme bio na bolovanju i nije radio posle podnošenja prijave.

On će se uskoro vratiti na nastavu, a direktor je izjavio da u ovom trenutku nema nikakve zakonske mogućnosti da spreči optuženog da se vrati na svoje radno mesto. Profesor je pre nekoliko dana doneo i potvrdu da se protiv njega ne vodi krivični postupak.

U splitskom Opštinskom sudu su rekli da je to zato što optužnica Državnog tužilaštva još uvek nije potvrđena pa se službeno krivični postupak i ne vodi. Odluka o optužnici bi trebala da bude donesena ove nedelje.

Nakon što je početkom marta prošle godine pokrenuta istraga protiv profesora, Državno tužilaštvo odredilo mu je čak četiri mere opreza, ali su sve ukinute početkom godine. Profesor je imao zabranu približavanja žrtvi na manje od 100 metara, zabranu praćenja ili uznemiravanja žrtve, zabranu obavljanja zvanja i zabranu približavanja svedoku.

Sudsko veće ukinulo je sve mere, na što se tužilaštvo žalilo, ali je Županijski sud u Splitu 5. januara potvrdio ukidanje svih mera opreza i tako omogućio optuženom profesoru povratak u školu.

Kurir.rs/Index.hr

Foto printscreen Index.hr/Ilustracija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track