HRVAT STRADAO U REZERVATU U AFRICI: Pogodio ga metak dok je lovio lavove
Foto: Profimedia

POLICIJA POKRENULA ISTRAGU

HRVAT STRADAO U REZERVATU U AFRICI: Pogodio ga metak dok je lovio lavove

Hrvatska -

Poznati ugostitelj s Paga, pasionirani lovac, izgubio je život u Južnoj Africi loveći lavove, a metak ga je pogodio u grudni koš.

Odstrelili su prvog lava, pa su krenuli da traže novog. Tada se začuo pucanj. Metak je pogodio muškarca. Helikopter hitne pomoći došao je za nekoliko minuta i Hrvat je prebačen u lokalnu bolnicu, ali mu nije bilo spasa.

Kako je potvrđeno za lokalne medije, poginuli muškarac je 75-godišnji Hrvat. U Južnu Afriku otišao je s još dva prijatelja, a lovili su u rezervatu na severu zemlje. Posle nesreće policija je pokrenula istragu jer sumnjaju da je muškarac ubijen, a ne da je reč o nesrećnom slučaju. Takođe, istražuju posedovanje ilegalnog oružja i municije.

Poginuli Hrvat je poznati ugostitelj s Paga, a lovom se bavio celog života. Vlasnik rezervata za lov na lavove iz uzgoja kaže da ništa nije video ni čuo jer se brinuo za jednog lava. Iako je lov na lavove u rezervatima dopušten, oko njega ima puno kontroverzi. Naime, lovačka udruženja širom sveta pobunila su se zbog takvog načina “industrijskog” lova. Lavovi se posebno uzgajaju i doslovno se serviraju lovcu na nišan.

Kurir.rs/24sata.hr Foto: Profimedia/Ilustracija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja