ZOVITE DRUŠTVO, PONESITE PIVO, OVA DRUGA ĆE DA DOBIJE BATINE: Brutalna tuča učenica u Splitu najavljena dan ranije
Foto: Printscreen Facebook

promocija na instagramu

ZOVITE DRUŠTVO, PONESITE PIVO, OVA DRUGA ĆE DA DOBIJE BATINE: Brutalna tuča učenica u Splitu najavljena dan ranije

Hrvatska -

Policija u Splitu privela je danas na razgovor jednu učesniču krvničke tuče u Splitu, a identitet druge se još utvrđuje, posle pojavljivanja šokantnih snimaka na društvenim mrežama.

Policija trenutno razgovara sa svim učesnicima i svedocima ovog događaja kojih je, prema navodima sa društvenih mreža, bilo oko 150.

Na snimcima se vide dve devojke kako se krvnički tuku, a niko ni ne pokušava da ih razdvoji. Policija još nije potvrdila, ali tuča je, tvrde nezvanično splitski srednjoškolci, najavljena dan pre na Instagramu.

Jedna od njih napisala je da ljudi dođu u Ličku ulicu, da je to dogovoreno i da će se njih dve tući. Napisala je "lajkujte, zovite i druge, ponesite pivo, ova druga će da dobije batine" i tako, hrvatski mediji ističu prema svedočenjima tinejdžera.

foto: Printscreen Facebook

U splitskoj policiji navode da tek treba da se utvrdi šta je prethodilo tuči, odnosno da li su se njih dve posvađale i potukle ili je po sredi nešto drugo.

"Prvo sam pomislio sam da Torcida sprema neki performans, ali kad sam izašao na terasu, video sam da su u pitanju deca deca. Buka je bila velika, bilo me strah za automobil", rekao je jedan očevidac.

Snimke nisu pravila samo deca iz škole, već i ona iz okolnih zgrada.

"Toliko veliki broj dece, deca na haubi auta, a niko ne pokušava da spreči dogovoreni fajt klab. Ovaj je bio dogovoren za popodne, već sledeći je bio najavljen pored Ekonomske škole pre velikog odmora. Ovo je jako ružno i tužno, zato sam i okačila objavu - napisala je na društvenim mrežama jedna zabrinuta majka.

Ante Bjažević, direktor Centra za socijalni rad, takođe je šokiran, i kaže da u Splitu nikada ranije nisu imali saznanja o dogovorenim tučama srednjoškolaca, a kamoli srednjoškolki.

"Prevencija nam zakazuje na svim nivoima. Tako to počinje, sa odobravanjem nasilja u mladosti, a kada stupe u brak i imaju decu, nasilno ponašanje se umnožava. Imamo veliki problem", poručio je Bjažević.

Kurir.rs/Večernji.hr

Foto: Printskrin Fejsbuk

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track