BRANKO KRENUO DA PODIGNE PENZIJU, PA DOŽIVEO ŠOK: Vi ste mrtvi, nema isplate!
Foto: Profimedia, Foto: Profimedia

NADAO SE DA JE ŠALA

BRANKO KRENUO DA PODIGNE PENZIJU, PA DOŽIVEO ŠOK: Vi ste mrtvi, nema isplate!

Hrvatska -

Branko Brdar iz Vojnića u Hrvatskoj doživeo je šok prošlog četvrtka kada je otišao u poštu da bi podigao svoju penziju.

Kada je stao na šalter i rekao zbog čega je došao, službenica ga je začuđeno pogledala, a potom izgovorila rečenicu koja je Branka ostavila u čudu:

"Ne možete da dobijete penziju, vaš račun je blokiran. Vi ste mrtvi!", izgovorila je službenica.

Branko je prvo pomislio da je u pitanju neslana šala, ali se nije smejao, dok su drugi penzioneri zbijali šale na njegov račun. Srećom, niko iz reda ih nije požurivao jer su prisustvovali situaciji koja se retko događa.

Naime, čitava zbrka je nastala zbog slučajne zamene identiteta. Naime, Hrvatski zavod za penziono osiguranje su 10. januara dobio je rešenje od Centra za socijalni rad iz Karlovaca, u kojem se navodi da je Branku Brdaru prekinut smeštaj u staračkom domu usled smrti. Zbog navedenog rešenja obustavljena i isplata penzije. Međutim, preminuli Branko i Branko koji je nemo stajao na šalteru pošte nisu isti čovek.

Naime, Centar za socijalni rad je načinio grešku. Kako se je komšija živog Branka imao isto ime i prezime, nadležni su iz baze povukli pogrešan JMBG i adresu, te je za ovog živog Branka život preko noći postao pakao.

Dve nedelje kasnije stigla je ispravka rešenja.

Branko kaže da je istina da je pre dva meseca preminuo njegov komšija, koji je imao isto ime i prezime kao i on. Razume da je došlo do greške, ali dodaje da ne zamera nikome. Ipak, priznaje da mu je ova situacija stvorila dodatne komplikacije, a ionako preživljava od vrlo skromne penzije.

Kurir.rs/ 24sata.hr

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track