DŽIHADISTI SU DRAGANI UBILI MUŽA! KRVNICI SU PALI U RUKE KURDA, A ONA JE PORUČILA: Dovedite te pse meni i dajte mi 6 sati!
Foto: Youtube/Printscreen

ŽELI SAMA DA SE OBRAČUNA SA NJIMA

DŽIHADISTI SU DRAGANI UBILI MUŽA! KRVNICI SU PALI U RUKE KURDA, A ONA JE PORUČILA: Dovedite te pse meni i dajte mi 6 sati!

Hrvatska -

Dragana Hejns, udovica ubijenog humanitarca Dejvida Hejnsa, otkrila je kako želi sama da izvrši pravdu nad džihadistima, odgovornim za smrt njenog muža.

Aleksanda Koti i El Šafi Elšeik dva su preostala člana britanske ćelije Islamske države, poznate kao Bitlsi.

Odgovorni su za mučenja i ubijanja zarobljenika, među kojima je i pokojni Hejns. Dvojici uhvaćenih britanskih džihadista oduzeto je britansko državljanstvo, a trenutno se nalaze u Siriji u zarobljeništvu kurdskih snaga.

Kako se čini, britanska vlada neće tražiti njihovo izručenje za suđenje u Velikoj Britaniji, iako im se tu nalaze porodice.

foto: Youtube/Printscreen

S obzirom na to da ih drže kurdske snage koje podržavaju Amerikanci, džihadisti će verovatno biti isporučeni u američki pritvor. Britanski ministar odbrane zatražio je da se ne isporuče u zloglasni Gvantanamo koji je na lošem glasu zbog tretmana zatvorenika. Rekao je kako bi zarobljeni ISIL-ovci trebalo da budu isporučeni Međunarodnom sudu pravde u Hagu.

Dejvidova udovica, inače Hrvatica, Dragana Hejns, poručila je iz Hrvatske šta želi da uradi s ovim krvnicima.

foto: Youtube/Printscreen

"Dovedite te pse meni. Ili me odvedite gde su oni i dajte mi šest sati sa svakim od njih. Obećavam da će biti živi nakon što završim s njima. Doduše, nisam sigurna hoće li i dalje želeti da budu živi", rekla je.

Dejvid Hejns bio je britanski državljanin oženjen Hrvaticom i prijavljen u Sisku. Ubili su ga i to prikazali na snimku. Te 2014. godine, muškarac odeven u crno je odrubio glavu 44-godišnjem Hejnsu. Prethodno je bio u zarobljeništvu 18 meseci.

Posvetio je život pomaganju izbeglicama u zonama sukoba. Hejns je radio s izbeglicama za francusku neprofitnu Agenciju za tehničku pomoć i saradnju (ACTED) kada su ga borci islamističke radikalne grupe oteli u martu 2013. na severu Sirije.

Kurir.rs/Index.hr Foto: Youtube/Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI! DVE GODINE NAKON UBISTVA PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV ZORANA MARJANOVIĆA! Slede optužnice i protiv njegovih pomagača.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja