NASTAVLJA SE SUĐENJE MONSTRUMU KOJI JE UBO TRUDNU DEVOJKU 88 PUTA Sud: To je bio divljački napad koji je trajao čitavu večnost
Foto: Youtube/Printscreen

NJEGOVA SESTRA ODBILA DA SVEDOČI

NASTAVLJA SE SUĐENJE MONSTRUMU KOJI JE UBO TRUDNU DEVOJKU 88 PUTA Sud: To je bio divljački napad koji je trajao čitavu večnost

Hrvatska -

Radnica Centra za socijalnu zaštitu izjavila je na suđenju kako bi Davidu Komšiću trebalo da se sudi kao maloletniku, iako je u trenutku monstruoznog ubistva imao već 19 godina.

David je prošlog februara na parkingu nasrnuo na svoju bivšu devojku Kristinu koja je u trenutku napada bila trudna sa svojim tadašnjim dečkom. Zbog bolesne ljubomore, David je čak 88 puta ubo Kristinu Krupljan koja je je umrla na licu mesta. On je pobegao, da bi kasnije ocu priznao zločin i predao se policiji.

Suđenje za ovaj monstruozan zločin počelo je 1. februara, a danas se nastavilo novim svedočenjima.

Sestra optuženog, Matea Komšić, iskoristila je svoje pravo po zakonu i nije želela da svedoči.

Suđenje se nastavlja sutra kad će biti saslušane druga sestra, teka i sestrične optuženog.

U nastavku suđenja svedočila je radnica Centra za socijalnu zaštitu Peščenica Felicita Murković koja je napravila izveštaj o ličnim i porodičnim prilikama Davida Komšića.

Izveštaj je dostavljen u aprilu 2017. a tokom ispitivanja u njemu nije bilo nikakvih bitnih okolnosti, već se činilo da je prepisan od ranije.

To je izveštaj napisan tokom sudskog procesa zbog pretnji Komšića Kristini, u kojoj je ona na kraju povukla svoj iskaz.

"Tu se ne radi samo o generalnoj prevenciji već i o rehabilitaciji optuženog. David Komšić je bio patološki vezan za jednu osobu, bio je zavisan o roditeljima, što je znak emotivne i socijalne nezrelosti", rekla je Murković.

Na pitanje zašto nije razgovarala s Komšićem u martu, ona je rekla da je imala iz ranijih razgovora dovoljan uvid u njegovu ličnost. U njenom izveštaju nije stajalo ni da je okrivljeni ikad bio u tretmanu centra, niti je navedeno da je bio prekršajno evidentiran zbog posedovanja džointa. Zbog toga mu je kao maloletniku izrečen ukor.

Dodala je da bi Komšiću trebalo da se sudi prema Zakonu o sudovima za mlade, što bi značilo da bi mu se sudilo kao maloletniku, iako je u vreme ubistva imao 19 godina.

U izveštaju nakon ubistva Kristine Krupljan ništa nije navedeno, ni posedovanje droge, ni obustavljen postupak zbog pretnji teškim telesnim povredama niti da je imao postupak zbog saobraćajne nesreće sa smrtnom posledicama.

Svedok Zdravko Krznarić, koji je bio u vezi s ubijenom, izvinio se zbog svog nedolaska zbog bolesti. Juče je na adresu suda poslao potvrdu o privremenoj nesposobnosti za rad. Nakon toga je advokat optuženog, Veljko Miljević rekao kako ne insistira na njegovom saslušanju i predložio je da se njegov iskaz pročita.

Takođe je zatražio da se javnost tokom čitanja iskaza udalji iz sudnice zbog zaštite interesa žrtve. Tužilac se tome nije protivio, pa je javnost udaljena iz sudnice.

U sudnici su primećeni i roditelji optuženog, kao i ubijene Kristine.

"Nesporno je da se radi o divljačkom napadu koji je za žrtvu trajao čitavu večnost. Smatramo da velika patnja, strah i užas tokom pokušaja da sebi spasi život prelazi okvire uobičajenih patnji koje redovno prate svako ubistvo", stoji u optužnici.

Suđenje je počelo 1. februara i otvoreno je za javnost, bez obzira na to što je Komšić mlađi punoletnik.

Tada su svedočili njegovi roditelji Ivo i Olivera Komšić. Optuženi David Komšić izjavio je, pre svedočenja svojih roditelja, da se ne oseća krivim za kazneno delo za koje bi mogao dobiti od deset pa do maksimalne kazne zatvora.

Kurir.rs/24sata.hr Foto: Youtube/Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) TAČI:“SPORAZUM SA BEOGRADOM BEZ PRIZNANJA, ALI KOSOVO U UN-u“?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track