RODILA JE DETE POSLE SILOVANJA: Šest godina kasnije Zadranka je na sudu doživela šok života
Foto: Shutterstock

strava

RODILA JE DETE POSLE SILOVANJA: Šest godina kasnije Zadranka je na sudu doživela šok života

Hrvatska -

Žena iz Zadra je silovana pree šest godina ali je ipak odlučila da rodi dete.

Iz straha od silovatelja nije ga prijavila, a to po statistikama u Hrvatskoj učini tek jedna od 20 silovanh žena. Tog čoveka je pre toga videla samo jednom, a navodno ju je povezao kako bi pozajmio skripte za fakultet. Silovao je u kolima.

Nakon mesec dana otkrila je da je trudna. Prva misao bila je - pobačaj. Ali već prvi pregled kod ginekologa je promenio sve. “To je plod silovanja, ali ja sam čula srce, ja ga ne mogu zaustaviti ne mogu ga zaustaviti”, rekla je žena koji mediji predstavljaju kao Enu.

Njemu nije bila prijatna ni njena odluka da rodi dete pa je iako je znao da ga neće prijaviti za silovanje odlučio da je i dalje zastrašuje.

Trudnoća je bila rizična, pretnje su se, kaže nastavile, ali pravi pakao je počeo kad je otac zatražio da viđa dete. Dobila je poziv Centra za socijalnu zaštitu Zadar i tada, kaže, prvi put progovorila o silovanju od kog je već prošlo godinu dana.

Dete je morala da daje da ga otac viđa u centru, ali je dete uvek izlazilo sa modricama i o ocu govorilo kao "zločestom čoveku". Doktori su potvrdili da je dete maltretirano, ali Centar taj podatak nije dostavio sudu. U sudskim procesima je prošlo šest godina.

Zatim je došla odluka Županijskog suda da dete mora biti predato ocu, i policija ga je bukvalno otela sa ulice. Uložii su žalbu Ustavnom sudu, ali je Županijiski sud odugovlači sa slanjem predmeta. Ostaje im samo da čekaju.

Kurir.rs/Vijesti.rtl.hr

Foto: Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track