UDAVILA SINČIĆA (3) DA BI UŽIVALA BEZ OBAVEZA: Počelo suđenje majci monstrumu Kjari Rojnić
Foto: Printscreen YouTube

ZLOČIN KOJI JE POTRESAO HRVATSKU

UDAVILA SINČIĆA (3) DA BI UŽIVALA BEZ OBAVEZA: Počelo suđenje majci monstrumu Kjari Rojnić

Hrvatska -

U Županijskom sudu u Puli danas je počelo suđenje čedomorki Kjari Rojnić i njenoj maloletnoj saučesnici, koja je prošle godine svirepo ubila svog trogodišnjeg sina Denisa Pašića i bacila telo u more.

Danas su u sud došli samo advokati optuženih, koji su novinarima rekli da će proces biti zatvoren za javnost i da će "činjenice sigurno biti iznenađujuće".

foto: Printscreen YouTube

Kjara Rojnić

Kjara Rojnić i njena maloletna saučesnica, inače begunica iz Doma za decu i mlade, koja je tada imala samo 14 godina, ubile su malog Denisa u utorak, 23. maja 2017. oko 19.30 sati na krevetu Kjarinog stana u Puli. Stavile su mu jastuk preko lica i gušile ga dok nesrećno dete nije prestalo da diše. Zatim su njegovo malo telo umotale u ćebence, stavile u dečja kolica i dovezle ga do obale. Majka monstrum ga je spustila u more, pa su se vratile.

foto: Printscreen YouTube

Mali Denis Pašić

Samo nekoliko sati kasnije Kjara je otišla u policiju i potpuno mirno i staloženo prijavila nestanak deteta kao da joj je nestao novčanik. Skoro cela istarska policija digla se na noge, kao i građani, počela je nezapamćena potraga za nestalim detetom.

foto: Printscreen YouTube

Šokantan obrt desio se ujutro oko 9, kad se majka monstrum slomila, priznala šta je uradila i odvela policajce do Valelunge, gde je u plićaju ležalo detetovo telo. Na obdukciji je odmah utvrđeno da se dete nije utopilo, nego je ugušeno.

Dečakov otac Rešid Pašić, iz Velike Kladuše, bio je u zatvoru kad mu je sin ubijen. Izdržavao je trogodišnju kaznu jer je pretukao Kjaru i njenog ljubavnika pošto ih je uhvatio u krevetu.

foto: Printscreen YouTube

Rešid Pašić

"Iako ju je uhvatio u krevetu s drugim, muž joj je sve oprostio zbog deteta. Međutim, ona je zatražila razvod braka i početkom 2017. s detetom otišla u Pulu", ispričala je Kadifa Pašić (28), tetka ubijenog mališana. Kadifa je rekla da je njen brat Rešid u teškom psihičkom stanju.

"Želeo je da prati suđenje, ali rekli smo mu da to ne traži jer ne želimo da gleda i sluša što su sve radile detetu. Planiramo da dođemo 26. februara, kad su za celu sedmicu zakazana ročišta, kaže Kadifa i dodaje da će svaka kazna za Kjaru biti premala i da porodici niko ne može da vrati dete.

Majci monstrumu preti kazna do 40 godina zatvora

Suđenje za zločin kakav Hrvatska ne pamti odvijaće se iza zatvorenih vrata radi zaštite optužene mlađe od 18 godina. Optuženima preti kazna zatvora od najmanje deset godina ili kazna dugotrajnog zatvora između 21 i 40 godina. Zakon propisuje i to da kaznu dugotrajnog zatvora nije moguće izreći optuženoj mlađoj maloljetnici.

Kurir.rs/24sata.hr

Foto: Printscreen YouTube

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: SRBIJI PRETI MASOVNO TROVANJE CIJANIDOM, UPOZORAVAJU STRUČNJACI!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja