(FOTO, VIDEO) SNEG I OLUJNI VETAR PARALISALI HRVATSKU: Haos u saobraćaju, vozila se prevrću na ulicama, vojska izlazi na teren
Foto: Čitalac 24sata.hr

ZIMSKO NEVREME

(FOTO, VIDEO) SNEG I OLUJNI VETAR PARALISALI HRVATSKU: Haos u saobraćaju, vozila se prevrću na ulicama, vojska izlazi na teren

Hrvatska -

Zbog velikih snežnih padavina i olujnog vetra u Hrvatskoj su nastali veliki problemi u saobraćaju.

Kako javljaju iz HAK-a, sneg otežava vožnju u Lici, Gorskom kotaru, središnjoj i severozapadnoj Hrvatskoj, Slavoniji i zaleđu Dalmacije.

Zbog niskih temperatura moguća je poledica, naročito na mostovima i nadvožnjacima, a vozači se upozoravaju da na put ne kreću bez zimske opreme, a ako je moguće neka odlože putovanje.

Ministar odbrane, Damir Krstičević, doneo je odluku da i vojska pruži pomoć lokalnoj zajednici u otklanjanju posledica snežnog nevremena.

foto: Čitalac 24sata.hr

Oružane snage pomoći će civilnim institucijama i građanima kad kapaciteti institucija i organizacija nadležnih za zaštitu i spasavanje nisu dovoljni, navodi se u saopštenju.

Zbog snega se nekoliko vozila prevrnulo na putevima. Tako je zbog preprečenog teretnog vozila zatvoren državni put DC2 u mestu Bistrica između Slatine i Virovitice.

I na državnom putu DC1 u mestu Donji Budački teretno vozilo je sletelo sa puta. Jedan voz koji je krenuo ka Zagrebu zaglavio se kod Ogulina jer je veliki sneg zatrpao šine.

foto: Čitalac 24sata.hr

Bura je prevrnula kamion kod Rijeke, a na zagrebačkoj oblilaznici u smeru Bregane, kamion je preprečio put ostalim vozilima.

Kurir.rs/Index.hr/24sata.hr Foto: Čitalac 24sata.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track