OČAJNI OTAC TRAŽIO POMOĆ OD KOLINDE, PA ZAVRŠIO U ZATVORU Majka: Naša Vanesa je teško bolesna, moj muž je pretio u afektu
Foto: Profimedia

PRETIO SVIMA

OČAJNI OTAC TRAŽIO POMOĆ OD KOLINDE, PA ZAVRŠIO U ZATVORU Majka: Naša Vanesa je teško bolesna, moj muž je pretio u afektu

Hrvatska -

Muškarac (44) iz Koprivnice juče je u očaju nazvao kabinet hrvatske predsednice Kolinde Grabar-Kitarović na Pantovčaku kako bi zatražio pomoć za teško bolesnu ćerku Vanesu (14). Sekretarica ga je zamolila da predsednici pošalje dopis.

Očajni otac potom je zapretio da će baciti bombu na zagrebački Klinički bolnički centar Rebro, a lekara zaklati. Zbog tih pretnji danas je uhapšen i određeno mu je mesec dana istražnog zatvora.

On je hteo da predsednicu države direktno zamoli za pomoć, ali dalje od sekretarice nije stigao. Kad je, umesto razgovora s predsednicom, dobio odgovor koji nije hteo da čuje, rekao je: “Ma, najbolje bi bilo da ja odem na Rebro, bacim bombu i zakoljem doktora”.

foto: AP

Prema protokolu, slučaj je prijavljen državnim službama, a koprivnička policijaje uhapsila 44-godišnjaka. Branio se kako je sve bila nepromišljena i očajna reakcija na ćerkino stanje koja boluje od vrlo retke bolesti.

Devojčica je prošla desetak operacija, a sledeća koju mora da obavi u Hrvatskoj je preskupa. Ta operacija bi joj, navodno, izuzetno olakšala život. Vanesa je rođena bez bubrega, bešike, debelog creva, s dve materice i vagine koje su joj u međuvremenu uklonjene, ali kako bi mogla da ima donekle normalan život potrebna joj je operacija bešike i transplantacija bubrega.

"Mom suprugu teško pada ova bezizlazna situacija i traži pomoć bilo gde, pa je zato nazvao predsednicu. Na kraju je ispalo tako da je zapretio bombom, ali verujte mi, suprug je prilično slab i razočaran i nikad tako nešto ne bi uradio. To je rekao u afektu, a vidite šta se odmah dogodilo. Ja svako jutro putujem u Zagreb, dolazim kasno navečer doma i sad sam ostala sama. Nije Dragan ništa loše mislio, niti ozbiljno pretio. Ne znam kako ćemo dalje. Njega nema, a moja Vanesa pati i muči se u bolnici", kazala je majka devojčice Kruna Dolenec.

Sudija istrage Županijskog suda u Varaždinu nije imao razumevanja prema odbrani muškarca. Prihvatio je predlog tužioca i izrekao mu mesec dana pritvora zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog dela. U pritvoru će tužioci verovatno zatražiti veštačenje psihijatra i psihologa.

Kurir.rs/Podravski.hr Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track