TURISTIČKA DRAMA U ITALIJI: Ukraden hrvatski putnički autobus, niko ništa nije primetio
Foto: Profimedia

PUTNICI OSTALI BEZ JAKNI

TURISTIČKA DRAMA U ITALIJI: Ukraden hrvatski putnički autobus, niko ništa nije primetio

Hrvatska -

Italijanska policija izvestila je kako je u noći sa subote na nedelju u turističkom naselju Noventa di Pjave, kod Venecije, ispred jednog hotela ukraden autobus hrvatske prevozničke kompanije Darojković vredan oko 200.000 evra.

U celoj priči oko krađe autobusa zanimljiv je i podatak kako je na spornom parkiralištu u oktobru prošle godine francuski autoprevoznik na isti način ostao bez svog autobusa.

Direktor firme čiji autobus je nestao kazao je kako je vozač bio šokiran kada je primetio da ispred hotela nema autobusa koga je noć ranije parkirao na parkiralištu ispred same recepcije hotela.

"Neverovatno je to što se dogodilo u Italiji. Ne znam kojim rečima da opišem ono što mi je prošlo kroz glavu kada sam saznao da je autobus nestao. Pa nije to kutija šibica. Samo turističko putovanje započelo je u 5 sati ujutro iz Zagreba. Kasnije su svi otišli u Veneciju kako bi razgledali grad. Na kraju dana otišli su u hotel, a vozač je autobus parkirao ispred same recepcije. Dakle, ispred samog hotela. Vrlo brzo su svi, valjda umorni od putovanja otišli na spavanje. Kad se vozač ujutro probudio, nešto pre osam sati, krenuo je prema autobusu kako bi u njega stavio svoje stvari i kako bi se pripremio za nastavak putovanja. Sav u panici, šoku i neverici, otrčao je na recepciju kako bi sve prijavio nadležnim institucijama. Posle toga je pozvana policija koja je uradila uviđaj", rekao je Nikola Darojković.

Ispred hotela ne postoje nadzorne kamere što otežava istragu.

"Meni je jako čudno što ne postoje nikakve nadzorne kamere u blizini hotela, ali taj deo ćemo ostaviti italijanskoj policiji", kaže Darojković, koji napominje da je putovanje normalno nastavljeno jer se drugi autobus nalazio u Milanu.

"Neki putnici su ostali bez majica, jakni i nekih sitnijih stvari, ali to je zapravo to. Po planiranom završetku turističkog putovanja, svi su živi i zdravi i bez primedbi, po planu i programu vraćeni bez problema u Zagreb", zaključio je Darojković.

Kurir.rs/24sata.hr Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track