OGLASILA SE I KOLINDA O SLUČAJU BOLESNE DEVOJČICE: Proučili smo dokumentaciju, zabrinuta sam za njeno zdravlje
Foto: Facebook/Kruna Karmen Dolenec

DOBIĆE POMOĆ ZA LEČENJE

OGLASILA SE I KOLINDA O SLUČAJU BOLESNE DEVOJČICE: Proučili smo dokumentaciju, zabrinuta sam za njeno zdravlje

Hrvatska -

Kada su već hteli da odustanu od svega, porodici Dolenec, izgleda, ipak stiže pomoć, i to lično od hrvatske predsednice Kolinde Grabar-Kitarović, koja je nazvala bolnicu Rebro, gde leži 14-godišnja Vanesa Dolenec, i najavila svoj dolazak.

"Preneli su mi informaciju da će predsednica danas lično doći u bolnicu i posetiti moju Vanesu. Već sam htela da uzmem ćerku i odem kući, ali su me lekari razuverili i obećali da će pokušati da nađu rešenje za teško stanje u kojem se moja ćerka nalazi", kazala je Kruna Dolenec, Vanesina majka.

Rekla je da se čula sa suprugom Draganom, koji je zbog pretnji da će baciti bombu u bolnicu trenutno u pritvoru u Varaždinu.

Kako kaže, čula je da se predsednica raspitivala i o zdravlju njenog supruga i pitala je kakav je njegov zatvorski status.

"Ljudi me zovu iz cele Hrvatske, pa čak i iz Nemačke i žele da pomognu. Nude mi finansijsku pomoć, a ja moram da je prihvatim jer više nemam novca. Sve što smo imali, dali smo za lečenje naše Vanese, digli kredite, otišli u minuse i na izmaku smo snaga", rekla je Kruna.

foto: AP

Razgovarala je i sa socijalnim radnicama, koje su joj objasnile da je već od rođenja svoje ćerke imala razna prava po pitanju olakšica.

"Sad izgleda da nismo dosta toga morali da plaćamo, a zaista smo se naplaćali svega i svačega. Kažu mi da sam imala pravo na povraćaj putnih troškova i još mnogo toga, a niko mi nije tad pomagao. Godinama smo odlazili u Zagreb, i to svakodnevno, a nismo to, izgleda, morali sami da finansiramo. Ali, sad je situacija takva kakva jeste i najvažnije mi je da Vanesa ozdravi", zaključila je Kruna Dolenec.

Iz Kabineta hrvatske predsednice su potvrdili da je jedan muškarac pokušao da stupi u kontakt sa Grabar-Kitarović.

"U međuvremenu, kada smo saznali identitet osobe koja je uputila poziv, proverili smo dokumentaciju koja bi mogla da bude vezana za taj slučaj, pa izveštavamo kako su nam se pismom od 16. avgusta 2017. obratili supružnici Kruna i Dragan Dolenec moleći pomoć za nastavak lečenja svoje teško bolesne ćerke Vanese u inostranstvu. Vodeći računa o ozbiljnosti Vanesinog zdravstvenog stanja, i uvažavajući iskazanu molbu supružnika Dolenec za pomoć Predsednice Republike, Kabinet je promptno uputio dopis Ministarstvu zdravstva i HZZO-u moleći za odgovarajuća postupanja nadležnih službi u okviru propisa na osnovu kojih se odobrava lečenje u inostranstvu", navodi se.

Kurir.rs/Podravski.hr Foto: Facebook

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: Evo kako je otkriven identitet čoveka koji je bacio bombu na ambasadu SAD u Podgorici

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track