GORSKA SLUŽBA SPASAVA ZAVEJANE: Muškarcu obolelom od multiple skleroze doneli hranu i drva
Foto: Facebook/HGSS

VELIKA MEĆAVA U HRVATSKOJ

GORSKA SLUŽBA SPASAVA ZAVEJANE: Muškarcu obolelom od multiple skleroze doneli hranu i drva

Hrvatska -

Muškarac oboleo od multiple skleroze, koji se kreće u invalidskim kolicima, ostao je zatrpan snegom u kući u kojoj živi sam u Velikoj Popini kraj Gračaca u Hrvatskoj.

Pošto je član udruženja obolelih od multiple skleroze javio im je da je ostao bez hrane i drva. Njegova kuća je još pet kilometara dalje od centra sela do kojeg se ne može doći, pa im je bilo nemoguće da se probiju do njega.

"On je moja odgovornost, ali zbog neviđenog snega koga ni grtalice ne mogu da očiste, ali i zbog bure, nisam nikako mogla da se probijem do njega, a za smeštaj u domu on ne želi ni da čuje. Ni putari ne mogu da se probiju, pa smo nazvali gorsku službu spasavanja i oni su mu odneli hranu, nešto konzervi, hleba, sira, jaja. Rekao mi je da nisu hteli da uzmu novac za hranu, a snabdeli su ga i drvima, pa ih ima sad za sedam do osam dana loženja. Svaka im čast", rekla je Đurđija Vein iz udruženja.

Sedam pripadnika GSS-a krenulo je da dostavi hranu i piće na nepristupačno područje. Do nepokretnog čoveka probilo se njih četvoro na skijama, a ostali su bili u pripravnosti bude li potrebno izvlačenje.

Kurir.rs/24sata.hr Foto: Facebook/HGSS (Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track