(VIDEO) ODRON ZBRISAO KUĆE U HRVATSKOJ KOSTAJNICI: "Skakali smo kroz prozore, ovde više nema života. Još se trese..."
Foto: Printscreen Youtube

HOROR

(VIDEO) ODRON ZBRISAO KUĆE U HRVATSKOJ KOSTAJNICI: "Skakali smo kroz prozore, ovde više nema života. Još se trese..."

Hrvatska -

ZAGREB - Hrvatski mediji objavili su danas video-snimak na kojem se vide uništene kuće u Hrvatskoj Kostajnici, koju je poplavila Una, neke su srušene do temelja.

Hrvatski mediji su preneli da je u poslepodnevnim satima u tom mestu došlo do velikog odrona u kom je oštećeno najmanje šest kuća i da ima povređenih.

Prema informacijama objavljenim na sajtu Hrvatskih voda, u Hrvatskoj Kostajnici proglašeno je vanredno stanje zbog poplava, a Indeks.hr prenosi da su tamo u velikom odronu tla kuće uništene do temelja.

Na klizištu u Starom putu oštećeno je desetak kuća, od kojih su neke potpuno uništene, a u većini više ne može da se živi. Na sreću, zbog grmljavine koja je pratila odron stanovnici su uspeli da pobegnu. Meštanin Semir Orlić, čija je kuća urušena ispričao je da se sve se dogodilo u svega nekoliko sekundi.

"To je sve bilo u sekundi, celo brdo je krenulo odozgo, žena i deca su iskakali kroz prozore, bežali po hrpama zemlje. Života više ovde nema", kaže on.

Kako kaže, osim kuće je ostao i bez stada ovaca, koje je zatrpao odron. Policija mu je dopustila da uđe u razrušenu kuću kako bi pokupio lekove za sebe i suprugu. Supruga i deca su se smestili kod komšija.

HRT javlja da je voda poplavila nekoliko kuća, kao i put u Kuljanima, gde je više desetina stanovnika odsečeno. Premijer Andrej Plenković obišao je danas poplavljeno područje Hrvatske Kostajnice, koja je trenutno najteže pogođena ovom prirodnom nepogodom, a tom prilikom je izjavio da su kuće nestale "kao u filmu".

"Ovo je zaista vanredno situacija", kazao je Plenković u Hrvatskoj Kostajnici, prenela je zagrebačka N1 TV.

"Kao u filmu nestalo je nekoliko kuća, putevi, dva automobila HEP-a koji su jutros došli da poprave vodove", rekao je premijer.

Voda preti i u Lici, gde je, posle kiša i visokih temperatura, topljenje velikih količina snega na Velebitu počelo da uzrokuje probleme na kosinjskom području, ali za sada tamo nije ugrožena nijedna kuća.

Na snazi su vanredne mere zaštite od poplave na karlovačkom području zbog porasta vodostaja uzrokovanog topljenjem snega.

Kurir.rs/Index.hr

Foto printscreen Youtube

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: KO JE UHAPŠEN U AKCIJI RAZBIJANJA ELITNE PROSTITUCIJE: Studentkinje, makroi i još...?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track