BORBA ZA MESTO ŠEFA SDP: Bernardić i Ostojić u drugom krugu
Foto: Printskrin YT

Drugi krug

BORBA ZA MESTO ŠEFA SDP: Bernardić i Ostojić u drugom krugu

Hrvatska -

Davor Bernardić je ubedljivi pobednik juče održanog prvog kruga izbora za predsednika SDP i na korak je da to i postane, a u drugom krugu iduće subote suočiće se s drugoplasiranim Rankom Ostojićem.

Bernardić je, prema prvim nezvaničnim informacijama koje je juče u 22 sata objavila Centralna izborna komisija SDP posle prebrojanih 91 odsto biračkih mesta, osvojio 46 odsto glasova, a Ostojić 23 odsto glasova.

Iz dalje trke za novog predsednika stranke ispali su Orsat Miljenić i Tonino Picula, kao i tri Gordana Sobol, Karolina Leaković i Vesna Škulić. Miljenić je osvojio 17 posto glasova, a Picula tek 11 posto glasova. Na izbore je izašlo nešto manje od 50 odsto članova.

Tako je Davor Bernardić postao veliki favorit za predsednika SDP ne samo zato što je pobedio u prvom krugu, već i zato što mu je sinoć posle poraza otvorenu podršku dao i Tonino Picula, koji je rekao da se nada da će s novim vodstvom sarađivati bolje nego s prethodnim, pogotovo ako to bude Davor Bernardić. Orsat Miljenić nije podržao nikoga, barem sinoć. Rekao je da je krenuo kao običan član, a tu ubuduće vidi svoju ulogu u stranci kao saborski poslanik pravosuđa.

"Danas je pobedio SDP. Srećan sam, ponosan i radostan i zahvaljujem svim članovima i članicama koji su izašli, a posebno onima koji su mi ukazali poverenje i podršku. Čestitam svim kandidatima. Pokazali smo da smo velika stranka i kako se bori dostojanstveno i za SDP i za Hrvatsku. Hvala svima na korektnoj kampanji. Budite sigurni da su SDP-u potrebni svi moji protukandidati. SDP-u ste potrebni i naći ćemo način kako da vas uključimo u rad stranke. SDP-u su potrebne promene i smanjenje nejednakosti u društvu, borba za društvo jednakih šansi", poručio je u prostorijama SDP na Iblerovom trgu pobednik prvog kruga Davor Bernardić, praćen glasnim skandiranjem odobravanja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track