DEČAK (5) IZ HRVATSKE POSLE VAKCINISANJA ZAVRŠIO U BOLNICI Majka: Nikad ga više neću vakcinisati
Foto: Shutter

Dete sat vremena bilo u nesveti

DEČAK (5) IZ HRVATSKE POSLE VAKCINISANJA ZAVRŠIO U BOLNICI Majka: Nikad ga više neću vakcinisati

Hrvatska -

Andreja Perković Magazin, majka petogodišnjeg dečaka iz Hrvatske, izašla je pred javnost s pričom o tome kako je njen sin posle vakcinacije na sat vremena izgubio svest i zbog nastalih tegoba bio hospitalizovan.

Perković Magazin navodi kako nikad više neće vakcinisati sina, koji je u bolnici zadržan zbog visoke temperature koju je dobio posle vakcine MRP (morbila, rubeola, parotitis).

"Na hitnoj su pokušavali da ga probude skoro sat vremena. Posle otprilike pola sata počeo je da odgovara na pitanja, ali nije mogao da otvori oči. Na pedijatriji su mislili da je zbog temperature reč o virozi, ali onda su ustanovili da je ipak reč o bakterijskoj upali pa u ga lečili intravenozno antibioticima. Pet dana bili smo u bolnici", rekla je.

Neće više nikad vakcinisati dete

"Sina sam zdravoga dovela na vakcinisanje, a vratila ga bolesnog", dodaje, uzrujana jer je niko nije upozorio o mogućim nuspojavama.

U otpusnom pismu petogodišnjeg dečaka piše da je došlo do reakcije na vakcinu, kaže majka koja tvrdi da su je u bolnici uveravali u suprotno. Ona navodi da je zbog istih simptoma kao i kod njenog sina istovremeno u bolnici bila primljena i jedna jednogodišnja beba, koja je istom vakcinom vakcinisana u Australiji.

Neurolog joj je, kaže Perković Magazin, savetovao razgovor s imunologom pre sledećeg vakcinisanja sina, ali ona je odlučila da dete više nikad ne dovodi na vakcinisanje.

"Ne želim opet da proživljavam ovu dramu", rekla je za ŠibenikIN.

(Index.hr/ ŠibenikIN)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track