DETALJI KRVAVOG OKRŠAJA BLIZANKINJA IZ RIJEKE: Tukla me i čupala zbog laptopa, a onda dohvatila nož

Iz tužilaštva procurelo svedočenje

DETALJI KRVAVOG OKRŠAJA BLIZANKINJA IZ RIJEKE: Tukla me i čupala zbog laptopa, a onda dohvatila nož

Hrvatska -
RIJEKA - Prvo sudsko ročište Sari Grković (23) koja se tereti da je nožem januara prošle godine pokušala da ubije svoju sestru blizankinju Dajanu, odložena je zbog tehničkih propusta državnog tužioca, ali su na svetlost dana izbili novi detalji kako je došlo do krvavog obračuna jednojačanih blizankinja.

Protiv Sare Grković podignuta je optužnica, jer je tačno pre godinu dana, 31. januara prošle godine, sa dva uboda nožem svojoj sestri blizankinji Dajani nanela teške telesne povrede. Pažnju javnosti privukla je činjenica da je reč o svađi sestara, jednojajčanih blizankinja koja je okončana potezanjem noža, zbog čega je teško povređena Dajana primljena u bolnicu sa ubodnom ranom na stomaku i levoj nadkolenici.

Osumnjičena Sara je zbog krivičnog dela pokušaja ubistva neko vreme porvela u pritvoru, ali je puštena iz istražnog zatvora kada je platila jemstvo od 100.000 kuna nešto više od 13.000 evra da se brani sa slobode.

Na svetlo dana isplivalo je svedočenje Sare Grković zbog čega je došlo do svađe i pokušaja ubistva sestre blizankinje Dajane.

Krvava svađa zbog laptopa

Sara je tužiocu ispričala da ju je sestra blizankinja Dajana godinama zlostavljala, i da se njihova majka uvek svrstavala na Dajaninu stranu.

- Zajedno odlazimo na fakultet ikao sam ja redovni, a sestra Dajana vanredni student, ispričala je tužiocu optužena Sara i dodala da ju je sestra iskorištavala da polaže ispite umesto nje. Ona je takođe navela da je zbog bolesti bake, njihova majka otišla, da živi u Nemačku, dok su njih dve ostale same.

Sara je ispričala tužiocu da je jesni 2014. bila depresivna, ali ne samo zbog zlostavljanja sestre nego i zbog bolesti bake, pa nije ni učila, ni davala ispite. Zbog nagomilanih obaveza uspela je da da jedan ispit pre kobne subote kada je došlo do obračuna, a kada joj je zatrebao laptop za učenje i pripremu završnog ispita.

– Sestra mi nije htela dati laptop, počela me tući i čupati za kosu, gađala me je predmetima i u jednom trenutku Dajana je uhvatila nož – ispričala je Sara prilikom ispitivanja.

Rvale su se i u tom rvanju Dajana je isekla ruku i spustila nož na policu. Kad je opet htela uzeti laptop, pričala je Sara, sestra joj je počela vikati da će je ubiti, uhvatila ju je otpozadi i počela je gušiti i patikom udarati po glavi. Kad je otišla do toaleta, Dajana je zvala mamu u pomoć. Celu noć, kaže Sara, htela je sestru ogrebati pa je sa police uzela nož i otišla u sobu gde se nalazila Daana, i tom prilikom joj je rekala »da će je sada ogrebati kao što je ona nju«. Zamahnula je nožem na sestru koja je ležala na krevetu u mraku. Kada joj je sestra rekla da ju je ubola, optužena joj nije poverovala sve dok nije uključila svetlo. Zvale su ponovo mamu koja im je rekla da zovu hitnu pomoć, što je Dajana i učinila.

Optužena Sara, rekla je lekarskoj ekipi da ju je izbola iz ljubomore jer je ona prošla godinu, ali i dodala da joj nije htela nauditi pa je zatim zbog stida uzela torbu, izašla kroz prozor i otišla ka prijateljici.

Ovako je svedočila izbodena Dajana

Dajana je potvrdila, da su njih dve učile za ispite, ali joj je smetalo, kako je rekla sestrino kuckanje po laptopu, pa je Saru zamolila da prekine kucanje. Međutim Sara nije poslušala, pa je Dajana najpre pokidala žice od interneta, a onda je usledila svađa, pa i tuča.

– Udarala sam sestru i ona mene, i to je trajalo možda sat i po vremena. Čupale smo se za kosu i tukle – ispričala je Dajana, i dodala da je u jednom trenutku uzela i nož i uperila ga prema Sari kako bi ona prestala.

Dajana je dodala da je sestra blizankinja počela da plače, a ona otišla do toaleta, kada se vratila mislila je da su se stvari smirile, ali je videla Saru u hodniku kako stoji sa nožem. Dajana je rekla da joj je Sara prišla i rekla da nema pravo da je tuče, a zatim počela da zamahuje nožem. Tad kako je rekla Dajana osetila je nož po nozi, a kada je pala na krevet osetila je bol na boku i počela da vrišti.

Kada su radnici Hitne pomoći stigli, Dajana je rekla da ju je sestra slučajno povredila nožem.

– Pomislila sam da će Sara koja je počela plakati završiti sa svađom – rekla je između ostalog Dajana tužiocu tokom istrage.

(Novi list)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track