DETALJI MASAKRA U HRVATSKOJ: Uzorni otac tri maloletna deteta počinio monstruozna ubistva zbog duga
Foto: Printscreen Yt/ Index.hr

Velika tragedija

DETALJI MASAKRA U HRVATSKOJ: Uzorni otac tri maloletna deteta počinio monstruozna ubistva zbog duga

Hrvatska -

Marinko Fudurić (39) je u svojoj kući u petak oko 14 sati puškom M-48 ubio dvojicu svojih poznanika Zdravka Kasunića (47) i dugoreškog ugostitelja Tomu Luketića (56), a potom presudio sebi

Desetak minuta, odnosno do dolaska Hitne pomoći, ubica je još davao znakove života, a onda je preminuo i on.Tragedija je veća što iza sve trojice ostaju porodice; iza dvojice ubijenih odrasla deca, a iza Marinka, nažalost, troje maloletne dece.

"Prema za sada dostupnim saznanjima, tri muške osobe od 57,47 i 39 godina su izgubile život pucanjem iz streljačkog oružja, a oružje koje je pronađeno na mestu događaja je puška M-48, za koje još ne utvrđeno da li su bile legalne. Postoje indicije da je osoba od 39 godina usmrtila vatrenim oružjem ovu dvojicu muškaraca, a potom i sebi oduzela život", rekao je Dubravko Skolan, zamjenik državne odvjetnice.

Rekao je da motiv za sada nije poznat, a nagađa se da bi u pozadini tragedije mogao da stoji sukob oko novca.

Ubica je bio u dugovima

Marinko Fudurić je bio automehaničar u svojo radionici i u svakodnevnom kontaktu je bio s mnogo ljudi, a radio je s mlađim bratom Darkom. Navodno je Fudurić imao problema s dugovima, a u protekle dve godine često su ga posećivale osobe od kojih je pozajmljivao novac.

Prema nekim informacijama, dugovao je novac i ubijenom Kasuniću. Ubijeni Kasunić u petak je u 8.30 sati bio u stanici za tehnički pregled, koja se nalazi pored Fudurićeve radionicu. U 13 sati Fudurić je napustio radno mesto i odjurio prema četiri kilometra udaljenim Belavićima. Bio je u velikoj žurbi, ali nikome nije rekao gde ide. Dvojica su mu tada već bila u kući. Zašto su došli, utvrdiće se policijskom istragom, ali ubica je očigledno znao. Čim je došao pucao je obojici u glavu, a zatim digao ruku na sebe.

Žrtve bivši specijalac i poznati ugostitelj

Preminuli Kasunić bio je specijalac iz Lučkog, a psoednjih godina je radio u policijskoj stanici Duga Resa, gde je radio kao kriminalistički inspektor, a jedno vreme bio je pomoćnik načelnika kancelarije za kriminal.

Posle penzionisanja osnovao je preduzeće koje se bavilo naplatom parkiranja. Drugi ubijeni, Tomo Luketić, dugogodišnji je ugostitelj, držao je piceriju Riva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track