DETALJI NEZAPAMĆENOG ZLOČINA U HRVATSKOJ: Majka monstrum ubila sina (3) da bi mogla da otputuje!
Foto: Facebook, YT Printscreen

U pritvoru

DETALJI NEZAPAMĆENOG ZLOČINA U HRVATSKOJ: Majka monstrum ubila sina (3) da bi mogla da otputuje!

Hrvatska -

Kjara Pašić, rođena Rojnić (32), majka ubijenog trogodišnjeg Denisa, u sredu je privedena u zgradu Državnog tužilaštva u Puli.

Ova okrutna žena odlučila je da se reši sina jer joj je on, kako je rekla na ispitivanju, bio smetnja da bezbrižno otputuje u Makedoniju. Inače, dečakov otac nalazi se u zatvoru u Bosni i Hercegovini.

Takođe, podignuta je i optužnica protiv njene 14-godišnje maloletne saučesnice, štićenice doma u Puli. Na policijskom ispitivanju su tvrdile da su polusestre, da bi se na kraju slomile i priznale da su lagale.

Trogodišnjaka su ubile u stanu, a zatim ga bacile u plićak luke Mandrač u blizini Pule.

Podsetimo, dete je nestalo pod čudnim okolnostima u utorak uveče, a njegov nestanak je prijavila upravo Kjara. Time je pokušala da utiče na tok istrage i skine sumnju sa sebe.

Međutim obrt se dogodio u sredu ujutro kada je majka dovela policiju na mesto pronalaska tela. To je policiji bio prvi znak da tu nešto ne štima.

Bolest nije razlog ubistva deteta

Ugledni penzionisani psihijatar prof. dr Borben Uglešić smatra da Kjara nije dugoročno trpela neku duševnu bolest, te da to nije razlog smaknuća deteta.

"U ovom slučaju se, pre svega, radi o jednom primitivizmu i zapanjujućoj količini egoizma. Ona nije imala razvijenu ljubav prema detetu, bila je lišena emocija i njeni koraci pokazuju da je bila vrlo sebična", objasnio je Uglešić.

"Ja ne vidim po onome što sam iščitao iz medija da je ona bolovala od recimo šizofrenije ili slične bolesti. Uzrok njenog ponašanja vidim u manjku intelektualnog razvoja. Očigledno je da ona ne razmišlja o posledicama, ali ne zbog zanesenosti ili adrenalina, nego je siromašna duhom i naivna. Pogledajte samo kako je 'neprofesionalno i lakomisleno' pokušala da prevari policiju sa svoje 32 godine", zaključio je psihijatar i dodao kako su takve osobe spremne da naprave bilo šta zbog svojih sitnih 'interesa', pa čak i da ubiju dete.

(100posto.hr)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Kako će Vučić uhlebiti Nikolu Selakovića?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track