DETALJI ZLOČINA KOJI JE ŠOKIRAO ZAGREB: Strica izudarao šipkom pa zadavio zbog penzije!
Foto: Printscreen Jutarnji.hr/Bruno Konjević / Marko Todorov / EPH

Otkriven ubica

DETALJI ZLOČINA KOJI JE ŠOKIRAO ZAGREB: Strica izudarao šipkom pa zadavio zbog penzije!

Hrvatska -

ZAGREB - Za ubistvo imućnog penzionera Ivana Žuljevića, čije je beživotno telo sa sumnjivim povredama 13. aprila pronađeno u njegovoj kući osumnjičen je njegov nećak Ivica Žuljevića (67)

Nećak inače živi u kući do svog pokojnog strica u kojoj ga je navodno ubio, a zbog opasnosti od bega i uticaja na svedoke određen mu je pritvor. Prema tvrdnjama policije, Žuljević je strica najprije izudarao metalnom polugom po glavi, kada je onesvešćen pao na pod nećag je počeo da ga davi rukama, zatim mu rukom zatvorio nos i usta, i tako ugušio nesrećnog starca.

Neslužbeno se saznaje da je motiv strašnog zločina, po svemu sudeći novac. Navodno je na imovinu imućnog rođaka već duže vreme bacio oko njegov nećak. Ivica je očevog brata ubio prošle srede uveče, telo je pronađeno u četvrtak oko 16 sati, i to po prijavi samog osumnjičenog. On je ispričao da je u kući čija su ulazna vrata bila širom otvorena pronašao telo svog strica. Iako je pokušavao da ih uveri da je bio star i bolestan, policiji je zatečen prizor u kući kao i Ivičino ponašanje bili sumnjivo.

Uočene su neuobičajene ozlede na Žuljevićevu telu i ubrzo je zaključeno da je u pitanu nasilna smrt, a posle uviđaja njegov njećak je osumnjičen da je izvršio ovaj gnusni zločin da je ubojica Ivica Žuljević.

"Ivica mi je rekao ujutro posle stravičnog otkrića: ‘Otišao je. Nema ga više.’ Potvrdio mi je samo Ivanovu smrt. Međutim nije mi se činio tužan već uplašen, baš kao i svi mi u ulici. Strahovali smo od nepoznatog ubice ili više njih koji koriste priliku i napadaju starije osobe koje žive same - ispričao je za Jutarnji list komšija Žuljevićevih. Za Ivicu kaže da je specifičan i teške naravi."Ivica je do pre rata za vreme bivše Jugoslavije radio na portirnici u Saboru. Danas je u penziji. Njegova kuća je uz stričevu. Bio je u dobrim odnosima sa stricem Ivanom. Nakon smrti strine, Ivica i njegova supruga vodili su brigu o Ivanu. Bio je vitalan. Kad mu je umrla i ćerka, ostao mu je samo pas i podstanari. Čudno da niko nije video da su vrata po onom nevremenu Ivan otvorena čitav dan. Ivanov sin, koji živi u Gracu i radi kao konobar, bio mu je u poseti prošle nedelje i sve se činilo u najboljem redu. Činjenica da je bratić ubio njegova oca ga je slomila - zaključuje komšija.

(jutarnji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track