DRAMATIČNA ISPOVEST ŽRTVE ZLOSTAVLJANJA: Bacio me je niz stepenice i terao me da rukama kopam grob!
Foto: Shutterstock

Pet godina je tukao

DRAMATIČNA ISPOVEST ŽRTVE ZLOSTAVLJANJA: Bacio me je niz stepenice i terao me da rukama kopam grob!

Hrvatska -

V. P. iz Rijeke godinama je maltretirao svoju nevenčanu suprugu. Pred njom je ubio njihovog psa i prisilio ju je da psu iskopa grob.

Držao mi je pušku uperenu u glavu i naredio da mu rukama iskopam grob, inače ću završiti kao taj pas, ispričala je na sudu J. M. iz Zagreba.

U mučnoj parnici žena je otkrila kako ju je partner učestalo fizički napadao udarajući je šakama po licu, a nakon što bi pala na pod, nastavio ju je udarati po telu, razbijati nameštaj i njene mobilne telefone kako ne bi mogla zvati policiju.

Bacio ju je niz stepenice preteći da će je ubiti ako ga prijavi, a tokom tih napada ženi je slomio peto rebro.

2008. godine, nakon što je predložila da podele imovinu, počeo je stiskati za vrat tako snažno da je izgubila svest i pala na pod. Pretio joj je da će njenom maloletnom sinu “rasporiti trbuh”.

Zbog porodičnog nasilja muškarac je osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od godinu i četiri meseca, što je Županijski sud u Virovitici preinačio tako da je zbog zastarevanja odbačena optužnica za dela počinjena pre jula 2004. godine, a u ostalom delu potvrdio je presudu.

Nesrećna žena i danas trpi posledice fizičkih napada te je često boli vrat ili glava, a pati i od nesanice, noćnih mora i vrtoglavice. U početku je s njima živeo i njen maloletni sin, no on se zbog zlostavljanja odselio kod oca.

Lekaru je otišla u pratnji prijatelja jer više nije mogla trpeti bolove. Ispostavilo se da joj je slomljeno rebro, te je tad policija pokrenula istragu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track