(VIDEO) EKSPLOZIJA ZATRESLA ZAGREB: Otkriven motiv bombaškog napada u kom je povređena žena (76)!
Foto: Profimedia

Hrvatska u šoku

(VIDEO) EKSPLOZIJA ZATRESLA ZAGREB: Otkriven motiv bombaškog napada u kom je povređena žena (76)!

Hrvatska -

Jutros malo posle 7 sati u Sutlanskoj ulici u Zagrebu nepoznata osoba aktivirala je ručnu bombu, potvrdili su PU Zagrebačke.

U eksploziji je povređena jedna žena (76), a oštećeno je i nekoliko automobila u blizini. Prema prvim informacijama žena je zadobila lakše povrede, a radi se o slučajnoj prolaznici.

"Supruga je krenula kod zubara i dok je prolazila ulicom nešto je grunulo. Ona nije ništa videla, samo je prolazila kad je puklo. Izvadili su joj geler od bombe iz leđa. Još je šok, ali biće dobro", kaže Ivan P., suprug ozlijeđene Dušanke P. koja stanuje nedaleko od mesta eksplozije.

Kako se nezvanično saznaje eksploziji je prethodio višemesečni sukob vlasnika Industri bara i gazde koji mu je izdao lokal. Vlasnik prostora sklopio je višegodišnji ugovor o izdavanju sa ugostiteljem koji ima sedište u Stolačkoj ulici na Knežiji, ali je već posle godinu dana zahtevao od njega da izađe iz prostora, što je on odbijao.

U međuvremenu je navodno sekao struju, a bilo je i više verbalnih sukoba koji su jutros kulminirali aktiviranjem eksplozivne naprave.

(jutarnji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track