(FOTO) KAKVA TUGA: Ostali su bez ćerkice (2), a nemaju ni para za sahranu!
Foto: Printscreen 24sata.hr

Pokrenuli akciju za pomoć porodici

(FOTO) KAKVA TUGA: Ostali su bez ćerkice (2), a nemaju ni para za sahranu!

Hrvatska -
VINKOVCI - Čitava vinkovačka okolina uključila se u akciju prikupljanja pomoći mladoj porodici Patrčević iz Cerića

Dora i Romeo ostali su u ponedeljak bez svoje dvogodišnje kćerkice Lane. Devojčica je rođena sa velikim zdravstvenim problemima, sa rascepom usne, srčanom manom i nije imala cevčicu koja vodi hranu u želudac. Operirisana je samo tri dana nakon rođenja i tada joj je ugrađena potrebna cevčica, a zatim je još tri puta tokom svog kratkog života imala operircije srca.

Odmah po rođenju utvrđeno je da je devojčica 100 posto invalid i da je neizvesno koliko će dugo živeti. Zbog spore hrvatske birokratije i nerazumijevanja, mama Dora za devojčicu nije uspela da ostvariti nikakva novčana prava ni nadoknade.

 Borila se sa teškom bolešću dve godine ... Lana (Foto Printscreen 24sata.hr)
Borila se sa teškom bolešću dve godine ... Lana (Foto Printscreen 24sata.hr)

- Lekari u Osijeku su se čudili što je doživjela dve godine. Bilo je to dete koje se u svom kratkom životu dosta napatilo. Stalno je bila po bolnicama, na aparatima, nismo mogli da sastavimo ni tri dana u komadu da bude kod kuće. No, uprkos svemu, pokazivala je napredak u razvoju. Smejala se, pratila sve okicama, hvatala rukicama. Svi smo znali da je teško bolesna i da se njen život može ugasiti u svakom trenu no, zbog toga kako se sama borila za svoj život i kako je napredovala nadali smo se najboljem. Na žalost, srce joj nije izdržalo. Napatila se i sada je konačno mirna - plačući kaže Lanina prabaka Branka Dumbović iz Jarmine.

Mladi supružnici Dora i Romeo u teškoj su financijskoj situaciji. NI jedno od njih ne radi, računi su im blokirani, jedva preživljavaju i prijatelji i rodbina im pomažu da sakupe novac kako bi sahranili svog malog anđela jer nemaju dovoljno novca za sve troškove.

Lana je rođena sa teškim zdravstvenim problemima (Foto Printscreen 24sata.hr)
Lana je rođena sa teškim zdravstvenim problemima (Foto Printscreen 24sata.hr)

Njen gubitak paralizova ih je. Radili su sve da detetu olakšaju bol i boravke u bolnicama. Mama Dora posebno je shrvana i ne može da prihvati gubitak deteta.U kući Patrčevića u Ceriću tišina i tuga. Uz fotografiju malene nasmešene Lane gore dve bele sveće. Prijatelji i rodbina grle neutješnu mamu Doru. Nitko ništa ne govori. Lanin krevetić pun je njenih igračaka koje joj nisu stigli odnijeti u bolnicu u Osijek.

(24sata.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track