(FOTO) ON JE ČUDOM ŽIV: Komšija mu pucao u glavu, metak je ušao kroz usta!
Foto: Printscreen Jutarnji.hr/Matija Dolenec

(FOTO) ON JE ČUDOM ŽIV: Komšija mu pucao u glavu, metak je ušao kroz usta!

Hrvatska -
KOPRIVNICA - Županijski sud u Varaždinu potvrdilo je optužnicu protiv Nikole Todorovića (66) za pokušaj ubojstva komšije Mladena Varge (52).

Posle svađe u polju, Todorović je hicem iz pištolja Vargu pogodio u lice i pucao još dvaput prema njemu, ali ga srećom nije pogodio.

Mladen Varga ranjen je u maju prošle godine. Ispričao nam je da je tog ponedjeljka prskao useve na polju kod Gabajeve Grede, u kom živi optuženi. U polju se pojavio Todorović, od kojeg su inače strahovale sve komšije i brojni meštani Hlebina kojima je pretio više puta. Neko ga je pitao što radi, a on je odgovorio da je došao da lovi ribu.

- Na to sam mu dobacio da nije došao zbog ribe, već da proveriti gde bi mogao nešto da mazne. U Hlebinama je javna tajna da Todorović krade povrće ljudima iz vrtova, ali svi su ga se bojali pa nitko ništa nije preduzimao – otvoreno priča Mladen Varga. Todorović je potom otišao, bez reči.

- Vratio se posle nekoliko minuta, ja sam i dalje prskao useve. Kad sam shvatio da ima pištolj, prepao sam se, ali ni tada nisam pomislio da je u stanju da puca u mene. Ali on mi je ispalio metak u glavu. Zrno me je pogodilo u usta, izbio sve zube gornje vilice i izašlo kroz obraz. Nisam bio svestan bola, ni ičeg drugog, razmišljao sam samo kako da pobegnem i spasim živu glavu - prisećao se Varga.

- Skočio sam sa traktora i počeo da trčim, aon je ispalio još dva hica. Trčao sam prema selu, krvav i pomalo ošamućen. Naišao sam na čoveka koji me je odvezao do kuma, aon odmah prebacio u Koprivnicu do hitne.Lekari su rekli Vargi da slavi taj dan kao drugi rođendan jer da je metak otišao imalo u drugom smeru, teško da bi preživeo.

Policija je Nikolu Todorovića pronašla skrivenog u grmlju, kako čuči s nožem u ruci. Todorović je navodno sakrio pištolj i čaure kako ih policija ne bi pronašla, ali nije uspeo da ih prevari. Koprivnička policija je u kući osumnjičenog pronašli pravi arsenal. Oduzet mu je pištolj, dve puške, 230 komada municije, 58 lovačkih patrona i tri optička nišana.

Dobro je što nisam poslušao suprugu!

- Supruga Renata stalno mi je govorila da napravim zube. Nisam je poslušao, a sad vidim da je i bolje. Sada ću ionako morati. Da sam je poslušao, bez veze bih bacio novac – našalio se Mladen Varga kojem je metak izbio cijeli red zuba.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track