PIJANI DIVLJAK VOZIO SA 2,16 PROMILA: Bračni par iz Dubrovnika pokosio pred očima prijateljice!
Foto: Printscreen Jutarnji.hr

pokosio pešake na trotoaru u Zagrebu

PIJANI DIVLJAK VOZIO SA 2,16 PROMILA: Bračni par iz Dubrovnika pokosio pred očima prijateljice!

Hrvatska -

ZAGREB - Zagrebački lekari nisu uspeli da spasu život Aleksandru Kusaloviću (67), turističkom vodiču iz Dubrovnika koji je u ponedeljak uveče na Kvatriću teško povređen, a njegova supruga Ljiljana (61) preminula na mestu nesreće koju je skrivio pijani vozač Nikola Kovačević (26)

Analiza krvi paklenog vozača Kovačevića, koji je na mestu nesreće naduvao 1,96 promila, pokazala je još porazniji rezultat, on je u krvi imao čak 2,16 promila alkohola. Njemu je određen jednomesečni pritvor uz krivičnu prijavu za nepružanje pomoći i za izazivanje saobraćajne nesreće sa smrtnom posledicom, za što mu preti od 3 do 12 godina zatvora. Istražni sudac odredio mu je jednomesečni pritvor.

Vest o drugoj žrtvi njegove bahate vožnje Kovačević je saznao tokom saslušanja kod istražnog sudije. Kovačevićev advokat rekao je da se njegov klijen nalazi u teškom psihičkom stanju.Porodica ovog službenika osiguranja i bivšeg fudbalera od ponedeljka uveče, kada su saznali za tragediju je u šoku. Baš kao što su u šoku i svi svedoci divljačke vožnje. Osim 15-godišnje srednjoškolke Paole P. koja je lakše povređena, teške dane proživljava i 66-godišnja Mara S. koju je pijani Kovačević takože pokosio na troroaru kobne večeri.

"Nemam snage ni za šta. Totalno sam shrvana i od bolova i od neopisive tuge. Pa prijateljica mi je umrla pred očima. Ljiljana i Aleksandar su mi prijatelji iz fakultetskih dana. Bili smo te večeri zajedno. Sva sam ubijena. Bol u grudima od udarca je neopisiva. Jedva dišem, nakljukana sam tabletama, ali i dalje sve boli. Proživljavam najteže trenutke svog života. Ni sama ne znam kako smo mi ostali preživeli - rekla je kratko za Jutarnji list Mara S., jedna od četiri osobe koje je udario Kovačevićev "Audi A3".

Komšije u Dubrovniku takođe su u šoku, još ne veruju šta se dogodilo."U nedelju smo sedili svi zajedno na kafi, smejali se i razgovarali o svemu i svačemu. Oni su otišli u Zagreb jer je Aleksandar trebao da uradi neke lekarske preglede. Čula sam se s njima u ponedeljak, i rekli su mi da je sve u redu i da su komšinicinom detetu kupili igračku, a jutro posle sam čula za nesreću – prepričava komšinica koja je u Dubrovniku dugo godina živela u stanu pored bračnog para.

Nikola je sve donedavno imao zabranu upravljanja vozilom. Do ponedeljka je skupio 21 saobraćajni prekršaj . Policajci su ga prvi put ulovili da pijan vozi 2013. Nezvanično se saznaje da je to isto napravio još četiri puta. 2011. godine pijan je uleteo ljudima u dvorište kuće.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track