GINEKOLOZI OSTALI U ŠOKU: Splićanka u bolnicu došla zbog bolova u leđima pa završila u porodilištu
Foto: Profimedia

Nije znala da je trudna

GINEKOLOZI OSTALI U ŠOKU: Splićanka u bolnicu došla zbog bolova u leđima pa završila u porodilištu

Hrvatska -

Kad je žena u 30-im godinama nedavno došla u splitsku bolnicu na Križinama i požalila se na snažne bolove u predelu leđa i bubrega, dežurni lekari su pomislili kako ima grčeve u bubrezima i poslali je na ultrazvuk.

Lekar koji je obavio taj pregled ostao je zapanjen.

Naime, nije ni u snu mogao da očekuje da je žena, koja se žalila na bol u leđima i u predelu bubrega - u stvari trudna, odnosno da je porođaj jako blizu, zbog čega se ova priča može svrstati u "da čovek ne poveruje", svojstvenu nekim društvima u kojima je odlazak lekaru retkost.

Dežurnom lekaru nije preostalo ništa drugo nego da upute šokiranu ženu na ginekologiju, gde se uskoro i porodila. Zaista je neverovatno kako tokom svih devet meseci trudnoće žena nije znala da je trudna.

Na Klinici za ženske bolesti i porođaje KBC-a Split ispričali su kako ovakvi i slični slučajevi i nisu toliko retki! Barem jednom u dva meseca na Ginekologiju dođe žena koja je trudna, a da to uopšte nije ni znala

Znamo simptome trudnoće ( debljanje, mučnina, neprospavane noći...), logično se postavlja pitanje kako naše "junakinje" nisu znale da su trudne?

"To ih i ja pitam kada dođu kod mene na pregled i tek tada utvrde da su trudne. Dobro, u ranoj trudnoći još i mogu da razumem da žena ne mora da zna da je trudna, ali u kasnijem stadijumu trudnoće to ni meni nije jasno! Kako ne mogu da osete živo dete u svojoj utrobi, pogotovo ako su već imale iskustva. Dete staro 20 nedelja se pomera u majčinoj utrobi i žena bi to morala jasno da oseti, a uz to bi morala da se i ugoji", priča poznati splitski ginekolog dr Robert Vulić.

(Jutarnji)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track