GLADNO DETE DIGLO DUBROVNIK NA NOGE: Sam došao u prodavnicu i molio ljude da mu kupe hleba!
Foto: Facebook

Molio za hranu

GLADNO DETE DIGLO DUBROVNIK NA NOGE: Sam došao u prodavnicu i molio ljude da mu kupe hleba!

Hrvatska -

Kad se u nedelju uveče na društvenim mrežama proširila fotografija malog gladnog dečaka koji je došao u jedan supermarket u Dubrovniku i molio prolaznike da mu kupe hleba, pola grada se diglo na noge i pošlo u potragu za njim.

Jedna Dubrovčanka kupila je malom hranu i fotografisala ga, pa posavila sliku na internet, a onda je počela drama.

Zašto je dete gladno, zašto je samo u osam uveče u supermarketu, da li uopšte ima porodicu - uzbunjeni Dubrovčani izašli su na ulice da ga traže, ali nisu imali sreće. Uzbunili su i policiju, čija je potraga bila uspešna - našli su malog kod kuće s roditeljima.

Policija neće da detaljiše, nego kaže da će po službenoj dužnosti obavestiti Centar za socijalni rad o ovom događanju, a socijalni radnici će izaći na teren da utvrde u kakvim uslovima dečak živi i da li je i pre lutao bez nadzora roditelja.

Nezvanično se saznaje da dete živi u blizini trgovačkog centra, koji mu je "područje igre", ali je nejasno zašto je i koliko dugo bio bez nadzora odrasle osobe. Građani su preko društvenih mreža ponudili i pomoć porodici čije je dijete navodno gladno, ali moraće da sačekaju procenu socijalnih radnika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track