GODIŠNJICA OTMICE HRVATA SALOPEKA: Njegova porodica i dalje veruje da će se vratiti
Foto: Fejsbuk

Ubili ga džihadisti

GODIŠNJICA OTMICE HRVATA SALOPEKA: Njegova porodica i dalje veruje da će se vratiti

Hrvatska -

Pre godinu dana otet je Tomislav Salopek, hrvatski geodetski tehničar koji je radio u Egiptu. Odmah se posumnjalo da iz toga stoje džihadisti ISIL-a koji su to uskoro potvrdili i postavili ultimatum da će pogubiti mladog Slavonca ako se ne ispune njihovi zahtevi.

Tri nedelje posle otmice, zločinci Islamske države su na svojim stranicama objavili da su Salopeka ubili. U Vrpolju, mestu u kojem je živeo Salopek njegovi sugrađani i danas veruju da će se on vratiti.

"Današnji dan proteći će uobičajeno, kao da se ništa nije dogodilo jer za porodicu i Vrpolje to nije kraj, i dalje čekamo da se naš Tomislav vrati", rekla je opštinska načelnica Ankica Zmaić. To je i razlog zašto Opština nije organizovala ništa službeno za godišnjicu Tomislavove otmice, dodala je.

Foto: AP
Foto: AP

Čini se da mnogi sumnjaju da je Tomislav zaista pogubljen.

"Gde su dokazi da je uistinu pogubljen?!", pitao se jedan od njih.

Podsećamo, Salopek je otet 22. jula ujutro na području Kaira dok je službenim automobilom putovao na posao, što je dva dana kasnije objavio Frans pres, a potom potvrdilo i Ministarstvo spoljnih poslova. Dve nedelje posle toga, 5. avgusta 2015., na internetu je osvanuo snimak u kojoj su džihadisti zapretili da će pogubiti Salopeka, koji se predstavio.

Tada su se angažovale i predsednica države i ministarka spoljnih poslova i zajedno s egipatskim kolegama krenulo se u potragu za Salopekom. Rok je istekao, a 12. avgusta je ISIL objavio da su ga pogubili.

TUGA ZA TOMISLAVOM NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: Još nikad nisam ovoliko plakala za nekim koga ne poznajem!

(Glas Slavonije)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track