Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić čestitao Božič pravoslavnim vernicima

Za zajedništvo i razumevanje

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić čestitao Božič pravoslavnim vernicima

Hrvatska -
ZAGREB - Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić čestitao je Božić pravoslavnim vernicima istakavši da krizne situacije traže veću solidarnost, zajedništvo i razumevanje.

"Mir Božji - Hristos se rodi. Vreme Božića je vreme radosti, nade i optimizma i onda kad smo suočeni s krizom, kad smo kao društvo i zajednica u potrazi za rešenjima i odgovorima na nove izazove", napisao je Bandić u čestitki.

Takve situacije, kako je dodao, zahtevaju još više rada, upornosti, zajedništva i razumevanja, kao i još veći trud u promovisanju istinskih ljudskih vrednosti, još veću solidarnost s bližnjima.

"U tom duhu, želim da vam čestitam Božić i uspešnu novu 2016. godinu", naveo je Bandić u čestitki pravoslavnim vernicima, saopšteno je iz kancelarije zagrebačkog gradonačelnika.

Bandić je čestitku uputio mitropolitu Eparhije zagrebačko-ljubljanske i cele Italije Porfiriju Periću, arhijerejskom namesniku zagrebačkom protonamesniku Dušanu Spasojeviću, arhijerejskom namesniku zagrebačkom Makedonske pravoslavne crkve u Hrvatskoj protojereju Kirku Velinskom i vernicima pravoslavne veroispovesti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track