OVO JE SPISAK HRVATSKIH IZDAJNIKA: Navijaju za Noleta, slušaju Čorbu, prvi auto im je bio jugo...
Foto: Shutterstock

Navala na registar izdajnika

OVO JE SPISAK HRVATSKIH IZDAJNIKA: Navijaju za Noleta, slušaju Čorbu, prvi auto im je bio jugo...

Hrvatska -
ZAGREB - Inicijativa novog hrvatskog ministra ratnih veterana Mije Crnoje (HDZ) da se izradi i objavi "registar izdajnika nacionalnih interesa" naišla je na podršku u njegovoj stranci, ali ju je manji koalicioni partner u novoj Vladi, Most - odbacio.

Nevladino udruženje organizacija SKROZ napravilo je posebnu web-stranicu registar-izdajnika.org i pozvala građane da se upišu sami, ako ocene da zadovoljavaju kriterijum za "izdajnika".

U prijavama na ovu nebuloznu ideju ministra ratnih veterana ima ideologije, inata, svačega.

Među gotovo 4.000 prijavljenih, ima i zaista originalnih objašnjenja "izdaje".

"Ćirilicu pišem i čitam bez ikakvih problema. Nosim crvenu boju, ne idem u crkvu i koristim reč drug umesto prijatelj".

"Jer sam visoko obrazovana i nezaposlena, ali ne tražim vezu ili rođu da me negde uhlebi, niti želim da učlanim u neku od političkih stranaka da bi napokon dobila zaposlenje. Sorry, izdala sam hrvatsku praksu".

"Izdajnik sam, moja prva ljubav bila je jedna prekrasna Srpkinja!"

"Makedonski pinđur, zlatiborski kajmak, njeguški pršut, sarajevski ćevapi, zagorske štrukle..."

"Izdajnik sam jer mi je 99-te bilo žao Srba dok ih je NATO bombardirao i slavio sam kad su im srušili nevidljivi bombarder F117."

"Slušam Riblju čorbu."

"Hrvat sam, a danas sam navijao za Đokovića!"

"Nikad nisam slušao Tompsona..."

"Prvi auto mi je bio jugo..."

"Glasala sam za Živi zid, stalo mi je do nemoćnih ljudi i životinja, još uvek nisam raskitila bor, čas volim hrišćanstvo, čas budizam, čas jogu i - udala sam se trudna do zuba".

"Ja sam verovatno isto izdajnik jer nisam mogao da kradem u ovoj državi ili nisam hteo da budem sa svim lopovima koji su veliki hrišćani, a pokrali su svoj narod".

"Udala sam se za Srbina".

"Verujem da je Papa Franja veći katolik od Karamarka."

"Pismena sam. I razmišljam".

"Jer nikom ne dam našu Hrvatsku i nikada im neću dopustiti da bude "njihova", jer sam katolik od 1975. kada su me otac i mati krstili, jer idem u crkvu puno pre od 1990. jer se ne slažem sa njima, jer ovo nije demokratija".

Ima i poznatih imena. Tako se bivši pomoćnik ministra ratnih veterana Bojan Glavašević, čijeg je oca kao novinara srpska paravojska ubila na Ovčari, takođe upisao u registar i dodao kako razloga ima i više nego što ima prostora pa navodi najbanalniji – misli da su Marin Blažević i Oliver Frljić iz riječkog HNK izuzetno hrabri i talentiovani umetnici, a smatra ih i prijateljima.

Član Glavnog odbora opozicione Socijaldemokratske partije Peđa Grbin upisao se kao "srbočetničkokomunističkoudbaškopartizanski zločinac"

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track