HRVATI OSTALI BEZ KINESKE VIJAGRE: Zagrepčanka švercovala flaše afrodizijaka sa zmijama i škorpijama
Foto: Printscreen Klix.ba

Uhvaćena na Beogradskom aerodromu

HRVATI OSTALI BEZ KINESKE VIJAGRE: Zagrepčanka švercovala flaše afrodizijaka sa zmijama i škorpijama

Hrvatska -
BEOGRAD - Carinici su na aerodromu ''Nikola Tesla'' sprečili pokušaj krijumčarenja devet flaša kineskog afrodizijaka, saopštila je danas Uprava carina Srbije

Egzotični napici u kom se nalaze zaštićene vrste zmija i škorpija, otkriven je kod putnice iz Zagreba koja je doputovala iz Katara, navodi se u saopštenju.

Prilikom detaljne kontrole prtljaga, pronađene su najpre dve flaše u čijoj se unutrašnjosti nalazi zmija koja drži škorpiju u ustima, zatim pet flaša sa zmijom u napitku i na kraju još dve flaše sa škorpijom koja pluta u tečnosti.

Radi se zaštićenoj vrsti zmije "Henochrophis piscator" i škorpiji "Heterometrus sp" koja nije zaštićena vrsta, a odmah su kontaktirani inspektori iz Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine zaduženi za sprovodjenje CITES konvencije, kojom se reguliše promet zaštićenih biljnih i životinjskih vrsta.

Kako se navodi, da bi ovakav napitak mogao da uđe u zemlju, mora imati kinesku izvoznu deklaraciju i dozvolu koju izdaje Grupa za CITES nadležnog ministarstva, jer se ne radi o suveniru, već o eliksiru u kojem se nalaze zaštićene vrste, čiji je promet zabranjen.

(naslovi.net)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track