HRVATSKA: Mitropolit Porfirije podelio humanitarnu pomoć Srbima u Sisku i Glini!
Foto: SPC

Mitropolija zagrebačko-ljubljanska

HRVATSKA: Mitropolit Porfirije podelio humanitarnu pomoć Srbima u Sisku i Glini!

Hrvatska -

Mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije podelio je danas humanitarnu pomoć Srbima u Sisku, Glini i selu Mali Gradac, saopštila je Informativna služba SPC.

Socijalno ugroženim srpskim porodicama uručeni su humanitarni paketi sa hranom i sredstvima za higijenu, koje je, uz pomoć darodavaca, obezbedila Mitropolija zagrebačko-ljubljanska.

Humanitarna akcija počela je podelom pomoći Srbima u Sisku koji su pakete primili u porti crkve Svete Petke u ovom gradu. Najugroženijima je podeljena i pomoć u vidu bele tehnike, mašina za pranje veša i šporeta. Mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije istakao je da je uočeno da mnogi vernici u Hrvatskoj žive na ivici egzistencije i dodao da je ovo samo početak humanitarne akcije pomoći srpskom stanovništvu.

Naročita pažnja biće usmerena na pomoć Srbima koji žive na području Banije, Like, Dalmacije, Zapadne Slavonije, naveo je mitropolit Porfirije, i dodao da će na ovom polju zajednički sarađivati arhijereji čije su eparhije na teritoriji Hrvatske.Mitropolit Porfirije zahvalio je svima koji su prepoznali značaj humanitarne akcije i pozvao još jednom one koji mogu da pomognu da se pridruže ovom poduhvatu.

Humanitarni paketi uručeni su i Srbima iz Gline, koji su mitropolita Porfirija dočekali u crkvi Uspenja Presvete Bogorodice.

Sa lokalnim sveštenstvom, Mitropolit je, zatim, obišao porodicu Drekić koja živi u selu Mali Gradac, desetak kilometara od Gline.Porodica koja uglavnom živi od poljoprivrede, osim namirnica i sredstava za higijenu, na dar je dobila i motokultivator.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track