HRVATSKA SE SPREMA ZA RAT: Slavonci u šoku, stižu im pozivi za mobilizaciju!
Foto: Rojters

dobijaju ratni raspored

HRVATSKA SE SPREMA ZA RAT: Slavonci u šoku, stižu im pozivi za mobilizaciju!

Hrvatska -

Tridesetogodišnji Županjac ostao je zatečen i neprijatno iznenađen kada mu je pre nekoliko dana stigao poziv iz Ministarstva odbrane, Područnog odseka za poslove obrane Vukovar, da se javi u Ured državne uprave 'radi saopštavanja ratnog rasporeda u OSRH

Došao je uz napomenu da neodazivanje pozivu za učestvovanje u vojnoj obavezi, radnoj obavezi, radnoj pomoći, odnosno ustupanje materijalnog sredstva bez opravdanog razloga za sobom povlači novčanu kaznu od 1.000 do 5.000 kuna, piše Glas Slavonije.

" Što se to događa? Kakav ratni raspored? Moram da priznam da mi nije bilo nimalo prijatno da pročitam tu formulaciju. Supruga se odmah uspaničila i već me danima opseda s pričom da spakujemo kofere, uzmemo decu pod ruku i krenemo za Nemačku, jer ko zna što se to kod nas sprema", požalio se Županjac.

Nedavno stigli i novi helikopteri Foto Tanjug/FAH
Nedavno stigli i novi helikopteri Foto Tanjug/FAH

U Uredu za odnose s javnošću MORH-a objasnili su da se radi o redovnoj aktivnosti ažuriranja podataka vojnih obveznika. Konkretno, reč je o pozivanju razvrstanih rezervista, odnosno osoba koje su odslužile vojni rok ili bile na dobrovoljnom vojnom osposobljavanju, ili u vojnoj službi i određena im je vojno stručna specijalnost zbog daljeg rasporeda rezervnih jedinica OS RH.

Takve aktivnosti u septembru će se Sprovoditi u Đakovu, Valpovu, Vukovaru, Županji i Vinkovcima. Tokom narednih godina planirano je s nastavkom ovog procesa koji je počeo 2014. godine.

Glas Slavonije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track