HRVATSKA U ŠOKU: Osječanin (61) mesecima seksualno zlostavljao devojčicu (10)!
Foto: Shutterstock

Ostaje u pritvoru

HRVATSKA U ŠOKU: Osječanin (61) mesecima seksualno zlostavljao devojčicu (10)!

Hrvatska -

OSIJEK - Muškarac (61) je uhapšen u Osijeku pod sumnjom da je mesecima seksualno zlostavljao 10-godišnju devojčicu.

Početkom nedelje policija ga je uhapsila u naselju nedaleko od Osijeka. Sudija je odredio jednomesečni pritvor 61-godišnjaku koji je 14. marta ispitan zbog sumnje da je izvršio krivično delo seksualnog zlostavljanja i iskorištavanja deteta i seksualne zlouporabe deteta mlađeg od 15 godina.

Devojčicu je verojatno upoznao u delu grada gde je živio. Za nju su stanovnici naselja rekli kako su je često viđali da sama hoda po naselju.Pretpostavlja se da je zlostavljanje trajalo nekoliko meseci počevši od Božića prošle godine pa sve do nekoliko dana pre hapšenja.

Komšije i poznanici kažu da je izgledao sasvim normalnim i da nikada ne bi posumnjali da zlostavlja neko dete." Ponekad je u naselju prodavao sitnice. Često je tu stajao i prodavao teglicu meda, kupus ili čokanjčiće rakije. Znao je da dođe kod nas da razmeni novac.

Uvek je bio ljubazan i činio se u redu. Kada ga je u ponedeljak odvela policija sve njegove stvari ostale su tamo gde je stajao, jer niko nije znao kada će se vratiti. Tek drugi dan čuli smo da ga je policija odvela jer je zlostavljao neku devojčicu - ispričala je žena koja je 61-godišnjaka viđala svakodnevno.

"Živeo je s roditeljima malo dalje. Njegovi roditelji su izuzetno kulturni i ljubazni ljudi, a o njemu ne mogu da kažem ništa loše jer je uvek pozdravljao kada bismo se sreli. I dalje ne verujem da je pedofil i neću verovati u to dok ga ne osude" - rekla je komšinica uhapšenog.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track