HRVATSKA VLADA: Bregzit je najveći udarac jedinstvenoj Evropi!
Foto: Printscreen YouTube

Reakcije

HRVATSKA VLADA: Bregzit je najveći udarac jedinstvenoj Evropi!

Hrvatska -

Hrvatska vlada u teničkom mandatu saopštila je danas da je rezultat referenduma o izlasku Vlike Britanije iz Evropske unije nesumnjivo najveći udarac jedinstvenoj Evropi od njenih začetaka.

U vladinom saopštenju se navodi da je to posebno osetljivo pitanje u trenutku kada se radi na proširenju Evropske unije na susedne zemlje.

Uz žaljenje zbog ovakvog referndumskog rezultata, hrvatska vlada će, kako je navedeno, u saradnji sa svim ostalim vladama zemalja članica, učiniti sve što je u njenoj moći da Evropska unija, koja svakako ima šta da nauči iz ove britanske poruke, ostane snažna i jedinstvena.

Vlada će učiniti i sve što je moguće, u okviru svojih ovlašćenja, da posledice Bregzita i za Hrvatsku budu što manje.

"Ne smemo zaboraviti da Evropska unija nikada nije bila samo splet strogih pravila i paragrafa, kako nam se ponekad, tokom dugog postupka pristupanja moglo učiniti, nego je uspešno oživotvorenje plemenite ideje o miru i saradnji nakon viševekovinih sukoba na njenom tlu", navodi se u saopštenju.

Ništa se, tvrdi se, u tome nije promenilo ovom odlukom britanskih građana.

"Verujemo da će Ujedinjena Kraljevina ostati dobrim i korektnim partnerom Evropskoj uniji, a visoki ciljevi ujedinjene Evrope, Evrope zajedničkoga rada, sigurnosti i stabilnosti i dalje nemaju alternative", poručuje se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track