HRVATSKA VLAST U KRIZI: U Saboru traže ostavku Karamarka i cele vlade!
Foto: Printscreen HRT

afera pokrenula lavinu

HRVATSKA VLAST U KRIZI: U Saboru traže ostavku Karamarka i cele vlade!

Hrvatska -

ZAGREB - Poslanički klub opozicione Socijaldemokratske partije (SDP) zatražio je danas u hrvatskom Saboru ostavku prvog potpredsednika vlade i lidera Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Tomislava Karamarka zbog saradnje njegove supruge s firmom lobiste mađarske naftne kompanije MOL

"Jasno tražimo da Karamarko podnese ostavku zbog načina na koji je obavljao dužnost, zbog činjenice da je kontinuirano privatni interes i svoj vlastiti džep stavljao ispred interesa države", rekao je poslanik SDP Pedja Grbin.

Ova afera je pokazala da je Hrvatska talac osoba koje kontinuirano rade za svoj vlastiti džep, makar to značilo da će rasprodati svu imovinu koja je ostala u hrvatskom vlasništvu - zaključio je Grbin poručivši zatim kako SDP traži da Tomislav Karamarko, kao prvi potpredsjednik Vlade podnese ostavku.

"Ukoliko Tomislav Karamarko ne ode, tada će Klub zastupnika SDP-a pokrenuti postupak njegovog smenjivanja", rekao je Grbin na kraju.

poslanik SDP Pedja Grbin  (foto printscreen HRT)
poslanik SDP Pedja Grbin (foto printscreen HRT)

"Potpuno je svejedno da li je na čelu HDZ-a Tomislav Karamarko ili Ivo Sanader, jer je način rada isti, da se privatni džep stavlja ispred javnog interesa ", poručio je Peđa Grbin (SDP) s govornice Hrvatskog sabora.

"Ova afera je pokazala da je Hrvatska taloc osoba koje kontinuirano rade za svoj vlastiti džep, makar to značilo da će rasprodati svu imovinu koja je ostala u hrvatskom vlasništvu" - zaključio je Grbin poručivši zatim kako SDP traži da Tomislav Karamarko, kao prvi potpredsjednik Vlade podnese ostavku.

Drago Prgomet (HRID) tražio je ostavku čitave Vlade." Pozivam Vladu da, umesto haosa koji proizvodi, podnese ostavku jer očigledno nije spremna - rekao je Prgomet i dodao da je neuspeh ove Vlade neuspeh svih građana."Držimo oči otvorene. Ja ih držim i mogu reći da Hrvatska u ovom trenutku nema Vladu - zaključio je Prgomet.

" Članovi Vlade nisu ništa drugo nego lobisti velikih kompanija, koji to sprovode pod maskom velikih investicija u cilju oporavka", rekla je Nansi Tireli je u ime Laburista

Da podsetimo nedeljnik Nacional objavio je juče dokumente prema kojima je vidljivo kako je konsultant MOL-a Jozo Petrović supruzi Tomislava Karamarka u dve godine isplatio oko 60.000 evra za savetovanje iz područja energetike, a o celom se slučaju, nakon Karamarka, oglasila i njegova supruga. Ona je za HRT je izjavila da je reč o uobičajenom ugovoru iz područja marketinga i komunikacija koji pruža čitav niz agencija te da njena firma nikada nije obavljala poslove za firmu Joze Petrovića koja bi bila u interesu MOL-a.

Karamarko je na svom Fejsbuk profilu juče objavio da će sam tražiti od Komisije za sprečavanje sukoba interesa da utvrdi činjenično stanje. Uprkos tome, međutim, većina analitičara smatra da bi Karamarko trebalo da podnese ostavku. Predsednica i premijer se do sada nisu oglašavali ovim povodom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track