HRVATSKI MEDIJI O IZBORNIM REZULTATIMA U SRBIJI: Vučić učvrstio vlast!
Foto: Zorana Jevtić

reagovanja

HRVATSKI MEDIJI O IZBORNIM REZULTATIMA U SRBIJI: Vučić učvrstio vlast!

Hrvatska -

ZAGREB - Hrvatski mediji danas pišu da je na izborima u Srbiji pobedila koalicija koju predvodi premijer Aleksandar Vučić i da u parlament ulazi Srpska radikalna stranka Vojislava Šešelja koja je treća po osvojenim glasovima

Hrvatska radiotelevizija (HRT) je javila da Vučić učvršćuje vlast, a da se Šešelj vraća u parlament, ali da je lider SRS nezadovoljan izbornim rezultatima jer je očekivao više. HRT prenosi nezvanične rezultate izbora, navodeći da osim koalicije oko SNS i SRS u parlament ulaze koalicija okupljena oko Demokratske stranke, koalicija Tadića, Čanka i Jovanovića i lista bivšeg Vučićevog ministra Saše Radulovića.

Jutarnji list piše da će biti zanimljivo videti koga će Vučić zvati u postizbornu koaliciju, bio prisiljen na to ili ne. Hoće li se vratiti svom “prirodnom partneru” Dačiću, iako ga je oštro napadao u završnici kampanje, ili će, kao što su krenule glasine uoči izbora, krenuti u koaliciju s Demokratskom strankom, ili listom koju vode Tadić, Čanak i Jovanović, piše dnevnik.

List prenosi da je Vučić na pitanje da li mu je čestitao neko iz Hrvatske odgovorio da ne zna jer se ne razume u pozivne brojeve. "Ja sam njima prvi čestitao. Ali, postoje ljudi kojima sujeta nije važna i oni drugi. Ja bih njima uvek čestitao", odgovorio je Vučić, navodi dnevnik.

Portal Index.hr kaže da je jedino izvesno iz do sada objavljenih nezvaničnih rezultata da je pobedila koalicija oko SNS i da još ostaje otvoreno pitanje da li u parlament ulaze četiri, pet ili, više od sedam izbornih lista koalicija i stranaka.

(Fonet)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track