HRVATSKU POTRESA AFERA KARAMARKO: Plakatima "Lopove na robiju" oblepili sedište HDZ!
Foto: Facebook

Sukob interesa

HRVATSKU POTRESA AFERA KARAMARKO: Plakatima "Lopove na robiju" oblepili sedište HDZ!

Hrvatska -

ZAGREB - Sedište HDZ u Zagrebu oblepljeno je noćas plakatama sa fotografijama potpredsednika vlade Tomislava Karamarka i njegove supruge Ane sa porukom "lopove na robiju"

Plakati su posledica najvećeg potresa u hrvatskoj vladi nakon što je nedeljnik Nacional juče objavio tekst o sumnjivim poslovima Karamarka i firme u vlasništvu njegove supruge sa lobistom MOL-a Jozom Petrovićem.

Članovi Radničke fronte, sinoć su ispred sedišta HDZ-a na Trgu žrtava fašizma i u Gundulićevoj ulici izlepili plakate sa fotografijama Karamarka i njegove supruge Ane i natpisom "lopove na robiju". Čitavu situaciju dodatno otežavaju okolnosti u kojima je juče otpuštena novinarka T-portala samo dan nakon što je objavila tekst o sumnjivim poslovima bračnog para Karamarko.

"Ovim se još jednom pokazuje da se vladajuća stranka razbojničke restauracije kapitalizma u Hrvatskoj, HDZ, nije nimalo promenila te da ispod svake njihove priče o domoljublju i vraćanju u Drugi svetski rat stoje vrlo prozaični materijalni interesi. Vreme je da se tom i takvom HDZ-om, skupa s njegovim uličnim falangama i klijentelističkom mrežom, konačno stane na kraj", poruka je iz Radničke fronte.

Radnička fronta okuplja radnike, aktiviste, sindikaliste, pre svega sindikalne baze, nezaposlene, studente i penzionere i gradi široki progresivni front posvećen promenama političkih i ekonomskih odnosa u korist svih potlačenih i onih koji žive od svog rada, piše na sajtu Fronte.

Nedeljnik Nacional objavio je juče dokumente prema kojima je vidljivo kako je konsultant MOL-a Jozo Petrović supruzi Tomislava Karamarka u dve godine isplatio oko 60.000 evra za savetovanje iz područja energetike, a o celom se slučaju, nakon Karamarka, oglasila i njegova supruga. Ona je za HRT je izjavila da je reč o uobičajenom ugovoru iz područja marketinga i komunikacija koji pruža čitav niz agencija te da njena firma nikada nije obavljala poslove za firmu Joze Petrovića koja bi bila u interesu MOL-a.

Karamarko je na svom Fejsbuk profilu juče objavio da će sam tražiti od Komisije za sprečavanje sukoba interesa da utvrdi činjenično stanje. Uprkos tome, međutim, većina analitičara smatra da bi Karamarko trebalo da podnese ostavku. Predsednica i premijer se do sada nisu oglašavali ovim povodom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track