I KARAMARKO POBESNEO ZBOG ŠEŠELJA: Ovo su već perverzije, Hrvatska će reagovati!
Foto: Fonet

Reagovanje

I KARAMARKO POBESNEO ZBOG ŠEŠELJA: Ovo su već perverzije, Hrvatska će reagovati!

Hrvatska -
ŠIBENIK - Prvi potpredsednik hrvatske vlade Tomislav Karamarko izjavio je da će Hrvatska reagovati ukoliko optužženiku za ratne zločine Vojislavu ŠŠešelju bude omogućeno da odluči hoće li doći na izricanje presude pred Haškim sudom

"Radi se o zločincu, ovo su sada već nekakve perverzne varijante i mogućnosti," rekao je Karamarko u ŠŠibeniku, prenela je Hina.

"Očigledno se radi o zločincu koji se smeje svima nama u lice, kao i celom svetu i Hašškom sudu," dodao je Karamarko.

Na pitanje novinara da li će Hrvatska reagovati u vezi sa mogućnošću da Šešelj odlučuje o dolasku na izricanje presude u Hag, Karamarko je odgovorio: "Pa, naravno da treba reagovati ako bude tako".

Haški tribunal saopštio je u sredu da će presuda Vojislavu Šešelju biti izrečena 31. marta u 10 sati, bez prisustva optuženog. Takođe, Tribunal je pozvao Šešelja da do 22. marta pisanim putem obavesti sud da li želi da prati izricanje presude putem videolinka iz Beograda.

U obrazloženju odluke, koje je potpisao sudija Mandiaje Nijang, navodi se da će presuda biti izrečena 31. marta uprkos odsustvu optuženog, ne zato što se njegovo prisustvo ne zahteva, već zato što on odbija da bude prisutan i što srpske vlasti ne primenjuju adekvatna sredstva da ga na to primoraju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track