ISPOVEST HRVATSKOG KLOVNA TEDIJA Klovn sam već 15 godina, ali ovaj strašni trend uopšte nije duhovit
Foto: Facebook/Tedi Tadija Dovođa

Zabrinut

ISPOVEST HRVATSKOG KLOVNA TEDIJA Klovn sam već 15 godina, ali ovaj strašni trend uopšte nije duhovit

Hrvatska -

Neobičan način zabave prerastao u pravi horor u Americi - klovnovi pljačkaju, jure ljude s noževima i vrište.

Jezivi klovnovi već mesecima terorišu Amerikance, a čini se da je zastrašujući trend stigao i u Hrvatsku. Naime, viđeni su u Slunju, Kuzmincu u Zagorju, Bjelovaru i Osijeku. Prilično neslana šala, smatraju mnogi.Tadiju Dovođu, hrvatskog klovna Tedija, nije nimalo oduševilo što se na taj način plaše ljudi.

"Radim ovaj posao poslednjih 15 godina i verujem da nam ovakvi slučajevi neće mnogo naškoditi. Možda delimično hoće, ali najtužnije je što verovatno nitko neće snositi odgovornost za takvo ponašanje. Verovatno su to neki klinci koji prate modu, pročitali su u medijima, dosadno im je i sad im je ovo vrlo zabavno, ali to je stvarno strašno. Još će neki roditelji početi da uzimaju pravdu u svoje ruke", kaže Tedi. Ističe i da postoje različite vrste humora.

Ovo bi sigurno, kaže, pripadalo crnom humoru, ali humor kod dece može biti izvrstan alat za učenje i inspirisati decu.

Foto: AP
Foto: AP

"Ova situacija nam skreće pažnju da nije svaki humor jednako dobar, ako i da nije svaki klovn jednako dobar", razmišlja Tedi.

Plaše li se deca na rođendanima i inače klovnova?

"Ima onih koji se plaše, naravno. Ali toj deci treba dati vremena da se opuste. Sednete na pod, igrate se s drugima, a onda se svi opuste" kaže ovaj klovn.

(Jutarnji)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track