ISPOVEST VETERANA HDZ: Tuđman je 1999. strastveno branio Tita
Foto: Profimedia

Tanjiri skakli po stolu

ISPOVEST VETERANA HDZ: Tuđman je 1999. strastveno branio Tita

Hrvatska -

Nekadašnji HDZ-ov glavni sekretar Drago Krpina, rekao je da HDZ ima oko pola miliona lojalnih birača koji za stranku glasaju bez obzira kakva ona bila i ko njome vladao.

Bivšeg šefa stranke Ivu Sanadera optužio je da je sprovodio račanovsku i mesićevsku politiku obračuna s mrtvim Tuđmanom, a saborskog zastupnika Milorada Pupovca da je sudelovao u ratu protiv Hrvatske, ali ne s puškom u ruci, nego političkim sredstvima.

Krpina je prepričao i jednu anegdotu iz 1999. godine o tome kako je prvi hrvatski predsednik strastveno branio Josipa Broza Tita.

"Svedok sam bio 1999. jednog dijaloga predsednika Tuđmana i Ivice Kostovića toekom kojeg se, u jednoj mikro formi, odigravala cela hrvatska nacionalna drama dvadesetog veka. Ručali smo i Tuđman je govorio o istorijskim Titovim zaslugama. U jednom trenutku, dok je Tuđman u zanosu govorio o Titovim istorijskim zaslugama, Kostović je spontano lupio šakom po stolu i rekao: 'Predsedniče, pa kako to možete govoriti, Tito je bio običan drumski razbojnik'. Tuđman je pobjesnio na njega, tanjiri su skakali po stolu i vikao je: 'Ništa nisi razumeo, koliko godina imaš, kakve si sve škole završio, a ništa ne razumeš'. Svašta mu je izgovorio", rekao je Krpina.

(Jutarnji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track